Voor Baby MI

Pieter Christoffel Wonder, 1810

De Tijd, Pieter Christoffel Wonder, 1810

Lieve Baby MI,

Zo noem ik je maar. Want hoewel we weten dat je een klein knulletje wordt, hebben we totaal nog geen idee van de naam die je gaat krijgen straks. Vandaag vieren we samen met Mama I dat jij eraan zit te komen. Dat hebben Ome N, zoals je grote broer van twee Tante N liefkozend noemt, Tante J en ik speciaal voor haar geregeld. We zijn namelijk bijna net zo blij met jouw aankondiging als Papa M en Mama I.

Tijdens dit gezellige feestje maken we met al Mama I’s beste vriendinnen samen een tijdcapsule van het jaar 2013. Ik stop er een kunstwerk in. Het heet De Tijd geschilderd door Pieter Christoffel Wonder in 1810. Het is olieverf op doek en 124cm hoog en 107cm breed. Je begrijpt misschien wel dat dit niet in het kistje past dat we zullen gebruiken om de herinneringen in te bewaren. Daarom krijg je van mij je eigen miniatuurversie. Ok en omdat je Tante Y nu eenmaal geen geldboom in haar tuin heeft. De reden dat ik je dit geef lieve Baby MI is omdat het hangt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Het museum werd dit jaar op 13 april door toen nog Koningin Beatrix heropend, na een verbouwing van wel tien jaar! Een speciale gebeurtenis in ons kleine kikkerlandje. Nu had ik je natuurlijk ook De Nachtwacht van Rembrandt kunnen geven. Maar Tante Y houdt niet van voor de hand liggende dingen en bovendien vind ik De Tijd een prachtig gegeven.

Zo duurt het negen hele maanden om jou te maken. Of misschien, zoals bij je grote broer het geval was, nog een paar dagen langer. Volgens de planning ben je voor 59% af op dit moment en deze week ontwikkelt zich jouw gehoor. Kun je eindelijk meegenieten van de (flauwe) grapjes van Papa M, het gebrabbel van je broer, het blaffen van hond Sam en alle geluiden binnen in Mama I’s lijf. Konden we die overige 41% maar een beetje sneller laten gaan, want oktober lijkt nog zo ver weg. Maar tijd is wat we er zelf van maken, daarboven in ons hoofd. Althans zo zei een wijze filosoof ooit. Dus denk ik maar dat het gauw oktober is. En hoe je dan echt zal heten, op wie je het meest zal lijken en of de dokter zich niet per ongeluk toch vergist heeft en je ineens wel een meisje bent, dat zal de tijd ons leren.

Dag lieve Baby MI. Tot heel snel!

Liefs Tante Y

Bron afbeelding

Een Reactie op “Voor Baby MI

  1. Ilse

    Mama I. Vindt dit een superbriefje aan baby MI, thanks x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: