Nieuw familielid

Yhla in auto

Sinds gisteren zijn Vriendlief R. en ik niet meer met zijn tweetjes. We hebben namelijk een hondje gehaald bij het asiel in Heerlen. We hadden het onderwerp hond al vaker besproken en nu ik veel thuis werk en R. bijna kan genieten van zeven weken vakantie, leek het ons de juiste tijd om er eindelijk eentje aan te schaffen. Tijd genoeg om een goede start met het dier te maken.

We besloten dat een hondje uitzoeken bij het asiel de juiste keuze zou zijn. Pups zijn erg veel werk en bovendien willen we met liefde een hond een nieuw thuis bieden. En zo kwam het dat we op 22 juni bij het asiel zijn gaan kijken. We waren eigenlijk meteen weg van twee honden. Een teefje genaamd Kimberly van een jaar of 1,5 en een reu genaamd Rodger van 9 jaar. Omdat ik persoonlijk nog meer een klik voelde met Kimberly besloot R. een optie op haar te nemen. Zondag 23 juni ging hij nog een keer naar beide honden kijken en koos toen definitief voor Kimberly. We hebben helaas geen plaats voor twee honden, want Rodger was ook echt een enig beest. We hopen van harte dat ook hij gauw een nieuwe baas zal vinden.

Omdat Kimberly nog niet zo lang in het asiel zat en de eigenaar 14 dagen de kans heeft om zijn of haar hond op te komen halen, begon voor ons het lange wachten. Gisteren was het dan eindelijk zo ver en mochten we haar mee naar huis nemen. Heel spannend allemaal want ze is gevonden en dus is er weinig bekend over haar gedrag. Voordat we konden vertrekken moesten we eerst de papieren in orde maken. Wat onder andere betekent haar naam vastleggen. Want Kimberly is de naam die het asiel haar gegeven heeft, dus hadden wij de mogelijkheid zelf een naam te kiezen. Yhla (spreek uit als Ielaa) is haar naam geworden. Wat zoiets als kracht betekent, maar ook Hebreeuws is voor God (info betekenis). Eigenlijk zijn we er toevallig opgekomen omdat R. een andere naam niet goed onthouden had. Toen we gingen opzoeken wat Yhla dan betekent vonden we het een grappig toeval dat Yhla ook echt een betekenis heeft. Daarnaast kennen we in onze omgeving geen dier of mens met deze naam, vooral lekker origineel dus.

Omdat we twee uur rijden van Heerlen wonen besloten we eerst lekker met Yhla te gaan wandelen in het bos. Daar konden we haar meteen loslaten want ze luistert echt heel erg goed. Toen we een puppy tegenkwamen was ze ineens heel nieuwsgierig. Maar stiekem ook erg bang want ze liep met haar staart tussen haar poten. Toen de pup vervolgens haar kant op kwam gehuppeld wist ze niet hoe snel ze aan de kant moest springen. Nadat we uitgewandeld waren hebben we de auto ingepakt en moesten we Yhla op de achterbank lokken. We hebben er uitgebreid de tijd voor genomen, want in de auto springen vindt ze nog wel een beetje eng. Het autotuigje omdoen was gelukkig geen probleem en dus konden we haar ook nog veilig vervoeren. Ik ben bij haar op de achterbank gekropen en onderweg heeft ze vrijwel de volledige twee uur rustig tegen mij aan gelegen.

Bij aankomst ben ik meteen weer met haar gaan wandelen. Kon R. rustig de auto uitladen en haar bench klaarzetten. Bij thuiskomst was alles gereed en liep ze zo haar bench in. De eerste stappen van de benchtraining kunnen we dus gelijk overslaan, want het is vanaf de eerste minuut haar plekje. Fijn! Eten en drinken doet ze nog niet zo goed. Hopelijk komt dat als ze wat meer gewend is. Al eet ze wel haar kauwstaafje en de hondensnoepjes die we in de bench verstoppen. Nu die brokken nog. Bedelen doet ze gelukkig niet en we geven haar dan ook niets van ons eigen eten. Kan ze dat ook niet aanleren.

’s Avonds nog twee keer wezen wandelen en toen was het bedtijd. Omdat ze erg gefocust is op ons en het liefst elke minuut van de dag geknuffeld wordt, waren we een beetje huiverig voor de nacht. Zou ze wel alleen in de bench blijven liggen, zonder te janken of te blaffen? We besloten de bench open te laten, evenals de slaapkamerdeur. Kan ze ons in elk geval in de gaten houden. Toen we net in bed lagen, kwam ze even bij de slaapkamerdeur kijken. Muisstil lagen we samen in bed te wachten op wat komen ging. Maar er kwam helemaal niets, want in nog geen halve minuut liep ze zo terug naar de bench. Blijkbaar hebben we een voorbeeldig hondje aangeschaft, want ze is de hele nacht stil geweest.

Tot nu toe gaat het erg goed en zijn we dus meer dan blij met kleine Yhla.

Zoals ik al schreef zijn er nog meer leuke honden in het asiel Heerlen die een plekje verdienen, bijvoorbeeld Rodger. Klik hier om ze te bekijken.

Kijk ook eens op www.dierenasiels.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: