Knuffelbeest

Yhla knuffelbeest

Een echt knuffelbeest is ze. Onze Yhla. Als we haar turkooise dekentje pakken en op de grond gaan zitten, staat ze binnen een seconde naast je. Ze vleit zich dicht tegen je aan, maar het liefst zou ze helemaal in je kruipen. Ze likt je als blijk van waardering en duwt haar snuit tegen je handen om aan te geven dat ze graag vertroeteld wilt worden. Als je haar begint te kriebelen draait ze al snel op haar rug. Soms laat ze even haar tanden zien. Hoewel die angstaanjagend scherp zijn, bedoelt ze er nooit iets mee. Ze passen stiekem gewoon niet zo goed in haar bekje. En in deze positie, met mijn handen kroelend door haar super zachte vachtje, zou ze de hele dag wel kunnen blijven liggen. Geborgen in haar baasje’s schoot.

Maar helaas heb ik niet de hele dag de tijd om zo met haar te liggen. Dus als het tijd is om de dag weer op te pakken, laat ik haar met een simpel “klaar” weten dat de knuffeltijd voorbij is. Ondanks dat ik in haar ogen zie dat ze het jammer vindt, maakt ze hier nooit een drama van. Samen staan we op en heel lief trekt ze zich terug in haar bench om daar nog even na te genieten.

Yhla is lief, onderdanig en aanhankelijk. Een klein beetje ondeugend is ze ook wel soms. Maar een vervelende hond is ze allerminst. Ze luistert best al goed en bedelt nooit. Behalve heel soms om aandacht, maar dat mag want we knuffelen ook graag met haar en het is fijn te weten dat ze bij ons wilt zijn. Ik kan maar niet geloven dat iemand haar zomaar in de steek heeft gelaten. Of misschien zelfs wel heeft mishandeld. Want ze is erg bang om iets verkeerds te doen en eigenlijk een beetje te onderdanig. Wie doet nu zoiets met zo’n schattig wezentje?!

Gelukkig is ze nu bij ons en kan ze eindelijk tot rust komen. Dat haar dat goed doet laat ze regelmatig merken met een diepe gelukzalige ontspannen zucht.  En wij, wij kijken naar haar en glimlachen van geluk.

Een Reactie op “Knuffelbeest

  1. Silke

    Geweldig dat jullie Yhla een nieuw leven geven, wat een bofkont!! En jullie hebben zo’n lieverd echt verdiend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: