Vegan taquitos

Vegan taquitos

Vanmiddag een lange wandeling gemaakt samen met vriendin E. en Yhla. Met zijn drietjes zijn we een heel stuk langs de Vecht gelopen, heerlijk met de neus in de zon.

Zo hadden E. en ik even tijd om bij te praten en kon Yhla haar energie goed kwijt. Jammer alleen dat we onderweg werden belaagd door twee honden, die niet aangelijnd waren en waar de bazin ook totaal geen controle over had. Ook Yhla was er helemaal niet blij mee. We denken dat ze gebeten is in het asiel, aan de wondjes op haar oor en koppie te zien. Twee honden die haar ineens vrij fel bestormen was dus geen fijne actie. Eerst ging ze zelf toch nog op honden af, al was het met haar haren recht overeind. Maar na het incident loopt ze er met een grote boog omheen. Bij thuiskomst waren zowel Yhla als ik best wel moe. Desondanks had ik zin in een uitgebreide maaltijd, dat stond ook op de planning en dus kroop ik snel achter het fornuis om deze vegan taquitos te maken.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 4 meergranen tortilla’s
  • klein blikje kidneybonen
  • teen knoflook (geperst of gesneden)
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 1/2 rode ui
  • 125 gr andijvie
  • 1 vegetarische pittige worst
  • 1 banaan
  • 1 1/2 el limoensap
  • 1/2 el citroensap
  • komijnpoeder, cayennepeper, zout, zwarte peper, knoflookpoeder, oregano, paprikapoeder
  • olijfolie, zonnebloemolie
  • 1 tl koriander (gesneden)
  • 1 tl kruidenbouillonpoeder

Maken:
Bak in een beetje olijfolie de tomatenpuree, teen knoflook, 1 tomaat in blokjes gesneden en de kidneybonen. Als de tomaat zacht is, voeg dan de bouillonpoeder toe. Breng op smaak met zout, cayennepeper en komijnpoeder. Pureer/stamp het mengsel tot een redelijk gladde massa. Dit is het recept voor refried beans. In Amerika is dat gewoon in blik te koop, hier kun je dat op deze manier zelf maken. Snijd de pittige worst in dunne plakjes. Roer dit door de refried beans. Vul de tortilla’s met het bonenmengsel en een klein beetje gesneden andijvie. Rol ze op en leg de tortilla’s in een ovenschaal. Bak 20 min op 200 °C. Bak de rest van de andijvie kort in de olijfolie, samen met 1 gesneden rode ui. Doe het mengsel in een slakom. Roer er 1/2 avocado en 1 tomaat in blokjes gesneden door. Breng op smaak met 1 el limoensap, knoflookpoeder, peper, zout en komijnpoeder. Snijd de rest van de avocado in kleine blokjes en besprenkel met 1/2 el limoensap en 1/2 el citroensap. Snijd 1/2 rode ui klein en meng door de avocado. Breng op smaak met de koriander, peper, zout en een beetje zonnebloemolie. Snijd vervolgens de banaan in dunne plakjes. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan. Als de olie warm is kan de banaan in de pan. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Draai de plakjes om en bak beide kanten bruin. Laat even afkoelen op keukenpapier. Serveer de tortilla’s met de andijviesalade, avocado en banaan.

Dit recept is gebaseerd op twee andere recepten:
Klik hier voor het recept van Vegan Refried Beans
Klik hier voor het recept van Fatty Taquitos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: