Spaghetti Pesto met Tijgergarnalen

Spaghetti Pesto met Tijgergarnalen

Dat ik graag en vaak kook dat weten mijn vrienden en familie wel. Meestal zijn het recepten van anderen, waar ik vrijwel altijd mijn eigen draai aan geef. Maar soms heb ik zin om zomaar eens wat te doen en dan maar te zien of (vooral te hopen dat) het smakelijk is.

Steeds weer blijkt Instagram een fijn medium om een hoop kookinspiratie op te doen. Zo kwam ik onlangs een foto tegen van Pesto Pasta met Garnalen. Het gerecht zag er redelijk uitgekleed uit, maar ik vond het wel een mooie basis om op voort te borduren. Geïnspireerd door de foto bedacht ik het volgende recept:

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 200 gr gedroogde spaghetti of 250 gr verse spaghetti
  • 12 Tijgergarnalen
  • 1/6 gele of rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 avocado
  • 75 gr rucola
  • 1 el citroensap
  • 1 el gepelde zonnebloempitten
  • 1 el gesneden basilicum
  • 1 el edelgist
  • 1 ruime tl shiro miso pasta
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 el agave siroop
  • zout & peper

Maken:
Snijd (of grof gehakt in de keukenmachine) de ui, knoflook en paprika in hele kleine stukjes. Leg dit alvast in een koekenpan met 2 el olijfolie, peper & zout. Meng in de keukenmachine de helft van de rucola, de avocado, citroensap, zonnebloempitten, basilicum, edelgist, shiro miso, 2 el olijfolie, agavesiroop en peper & zout tot een mooie gladde pesto. Bak vervolgens de ui, knoflook en paprika op een middelhoog vuur. Kook ondertussen de pasta gaar. Wanneer het ui-mengsel licht bruin begint te verkleuren kun je de garnalen toevoegen. Bak deze niet te lang anders worden ze droog/taai. Giet de pasta af en meng deze met de pesto. Verdeel de rest van de rucola over de borden en bedek met de pasta. Vervolgens de garnalen en gebakken ui, paprika en knoflook.

Tip:

  • Wil je het gerecht veganistisch maken koop dan ei-vrije pasta en vervang de garnalen bijvoorbeeld voor walnoten en zongedroogde tomaten.
  • In plaats van edelgist en shiro miso pasta kun je ook verse harde Italiaanse kaas gebruiken zoals Pecorino.
  • Probeer eens verse basilicum spaghetti.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: