Umami

Umami Utrecht

In Utrecht kun je heerlijk uiteten met een ruime keuze aan verschillende keukens en plekken. Wanneer je echter veganistisch wilt eten wordt het een stuk problematischer. Een blik op de website HappyCow laat al zien dat Utrecht voornamelijk winkels en enkele lunchtentjes kent waar de vegan shopper zich kan uitleven. Voor het avondeten blijft de keus beperkt. Heel gek in zo’n linkse stad als Utrecht.

Toeval wil dat vrienden E. en J. ons laatst uitnodigden mee te gaan eten bij Umami. Umami is een sfeervol restaurant aan de Oudegracht (schuin tegenover de Rembrandt bioscoop). Ze hebben zowel boven als aan de werf zitplekken, die stijlvol en knus zijn ingericht. Ze serveren er Aziatische tapasgerechten. Umami zit niet alleen in Utrecht, maar op verschillende locaties door het hele land.

We kozen voor het Shared Dining Menu. Dit is een 3-gangenmenu waarbij je per ronde twee gerechten per persoon mag uitzoeken. Zes kleine gerechten klinkt misschien wat weinig voor de grote eters, maar geloof me de porties zijn ruim. Elke ronde zijn er steeds minimaal twee vegetarische gerechten mogelijk. Daarvan zijn er zeker vier veganistisch. In elk geval voor zover ik kon ontdekken. Wil je het zeker weten, dan raad ik je aan van te voren even te bellen naar het restaurant.

We zaten zo vol dat we de toetjes hebben overgeslagen. Althans drie van ons, want vriendin E. had nog lekkere trek. Ik heb stiekem nog een hapje geproefd van haar Amandel Bastogne en die was verrukkelijk, alleen helaas niet veganistisch waarschijnlijk. Maar wellicht dat de citroenrijst wel zonder melkproducten gemaakt is (bijvoorbeeld met kokosmelk). Alleen wel even de dragon gelei weglaten, want die bevat vast gelatine. Voor wie het nog niet wist: gelatine is gemaakt van slachtafval.

De smaken waren perfect, de porties groot genoeg en de bediening erg vriendelijk. We hebben een heerlijke avond gehad en komen zeker nog een keer terug.

Afbeelding samengesteld uit logo en foto afkomstig van de website van Umami

Een Reactie op “Umami

  1. Dorinde

    In Den Haag is ook een Umami. Erg goed en inderdaad voor iedereen voldoende keuze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: