Furry Friend Friday: Pompoenpuree

pompoenpuree

Yhla is geen veganistische hond. Simpelweg omdat we die brokken momenteel niet kunnen betalen. Ook het geven van alleen maar vers voer, is duurder dan de brokken die ze krijgt. Maar dat betekent niet dat we niet proberen haar af en toe iets gezonds te geven of binnen ons budget op zoek te gaan naar verantwoorde producten.

Na wat speur- en zoekwerk op het internet kwam ik dit bericht tegen. Uiteraard heb ik ook nog andere bronnen geraadpleegd die uiteindelijk hetzelfde zeiden. Conclusie: pompoen is goed voor de hond. Op naar de Turkse winkel dus om een flinke pompoen te kopen. Kunnen we er meteen zelf ook nog van smullen.

Zo gezegd zo gedaan, stond ik even later de pompoen te snijden in de keuken. De helft van de pompoen heb ik gebruikt om pompoenpuree van te maken. Simpelweg door deze (zonder schil) in blokjes te snijden en in een klein bodempje water met de deksel op de pan te laten stoven tot de pompoen zacht is. Vervolgens het water afgieten, als het inmiddels al niet geheel verdampt is en fijn stampen.

Dan de puree goed laten afkoelen. Als de puree koud is, kan je deze invriezen met behulp van een ijsblokjesvorm. Als deze hard zijn stop je ze samen in een bakje in de vriezer. Zo heb je altijd kleine porties puree meteen bij de hand.

Yhla vindt pompoen om te smullen. Wanneer de pompoen op is, blijft ze nog een tijd in de bak likken, om er zeker van te zijn dat ze geen millimeter heeft gemist. Soms roer ik er ook nog een beetje gemberpoeder doorheen. Dit helpt namelijk tegen eventuele parasieten in de darmen. Wel zo handig want mevrouw likt aan alles dat ze tegenkomt en eet regelmatig gras en stokken. Je weet maar nooit wat ze zo binnenkrijgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: