Furry Friend Friday: Eco bot

ferplast eco bot

Een tijd geleden liepen we door de AVEVE en zagen we ineens gekleurde botten hangen. Na bestudering van het product blijkt dat dit een milieuvriendelijke en biologisch afbreekbaar faux bot is. Het is gemaakt van niet-genetisch gemodificeerd maïszetmeel en het bevat geen dierlijk vet. Tevens bevat het niet zoveel calorieën, heeft het geen invloed op het eetpatroon en is het goed voor de tanden. Aldus de verpakking. Je hebt de botten in verschillende maten en zelfs in de vorm van kauwstaafjes. Er zijn vier smaken verkrijgbaar zagen we in de winkel: ham, rund, kip en tarwe. Op de website van Ferplast staat een nieuwsbericht over GoodBite Natural. Daarin staat echter vermeld dat er ook nog de smaken zalm en lam zijn.

Voor Yhla hebben we inmiddels al medium grote botten in de smaken ham en rund gekocht. Voor de honden bij R. thuis hebben we kauwstaafjes meegenomen, aangezien zij al oud zijn en niet meer zo’n sterk gebit hebben. Alle drie de honden vinden de producten lekker. Al valt kieskeurige Yhla er minder snel op aan dan op een gewone kauwstaaf.

Volgens de verkoper bij de AVEVE kunnen honden maanden met zo’n bot doen. Het bederft namelijk niet en de meeste honden hebben het niet zo snel op. Behalve onze Yhla dus… Als ze er eenmaal aan begint is hij zo op. Over de beef heeft ze bijna twee maanden gedaan, omdat ze deze een tijd links liet liggen. Als je de uren dat ze erop gekauwd heeft bij elkaar optelt kom je misschien uit op 3 uur. De ham heeft ze een paar dagen geleden gekregen en gister was hij nog onaangetast. Vandaag kan ik het bot nergens meer vinden. Het zou wel heel erg zijn als ze het in een halve dag geheel heeft verorberd. Gek beest.

Ferplast, het merk dat de botten maakt, heeft nog meer spullen in de verkoop. Ook voor andere huisdieren. Als je dus op zoek bent naar milieuvriendelijke veganistische producten voor je trouwe vriend of vriendin, dan kan ik zeker aanbevelen dit merk eens te proberen.

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: