Abrikoos

Abrikoos

Als ik ergens gek op ben dan is het wel op tapas. Zoveel verschillende smaken proeven in een maaltijd, dat is sowieso altijd een feestje. Bovendien kun je net zoveel bestellen als dat je trek hebt. Dus ook wanneer je een keer niet zoveel wilt eten is tapas een goede optie. Uiteraard heb ik dan ook op meerdere plekken in Utrecht tapas gegeten. Ons meest favoriete tapasrestaurant blijft toch wel Abrikoos (op de Oudegracht vlakbij de Hema aan de werf).

Ze hebben een uitstekende kaart, waarvan nog nooit een gerecht is tegengevallen. Steeds als we er gaan eten is de kwaliteit goed. Je betaalt misschien iets meer dan bijvoorbeeld bij El Mundo, maar de gerechten zijn beter op smaak en aparter. Het fijne aan Abrikoos is dat ze ook een uitgebreide vegetarische keus hebben. En een aantal van deze gerechten zijn zelfs veganistisch.

Altijd als we er gaan eten, kies ik dan ook meteen voor de kikkererwten met paprika en pruimen. Een echte topper op de kaart wat mij betreft.  Volgens mij moet het mogelijk zijn bij hen 6 gerechten per persoon te kiezen waar geen dierlijke producten in verwerkt zitten. Zo kunnen ze bij de patatas bravas bijvoorbeeld vast de tomatenmayonaise vervangen voor een tomatensalsa. Twee favoriete vegetarische gerechten zijn bladerdeeg met spinazie en kaas en champignons met pesto in Roquefortsaus.

De desertkaart is niet veganistisch helaas. Maar bij een keuzemenu serveren ze als desert o.a. vers fruit. Als je het vriendelijk zou vragen willen ze dit vast ook als apart desert serveren. Ze serveren dit fruit overigens altijd op een grote schelp. Ziet er meteen extra exotisch uit.

In elk geval is Abrikoos wat ons betreft een echte aanrader. Je hoeft nooit lang op je eten te wachten, kan net zolang tafelen als je wilt en de sfeer is er gezellig. Reden genoeg lijkt me om het een keer te proberen. Ze zitten trouwens niet alleen in Utrecht, maar ook in Rotterdam.

Afbeelding samengesteld uit logo en foto afkomstig van de website van Abrikoos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: