Furry Friend Friday: Must haves

Deze laatste Furry Friend Friday wil ik gebruiken om een aantal must haves voor je hond te showen.

verlichting hond

Veiligheid
Mijn schoonouders hebben al jaren honden en nu wij Yhla hebben, wandelen we gezellig samen als we bij hen op bezoek zijn. In het Limburgs heuvelland kun je de honden lekker vrij laten rennen. Maar ’s avonds vind ik dat toch wel gevaarlijk, ook al is er dan weinig verkeer. We steken toch een weg over en lopen een stuk over het fietspad. Daarnaast is een van de honden van mijn schoonouders doof en raakt hij ons vaak kwijt. Handig dus als we hem wel goed zien in het donker. Daarom had mijn schoonmoeder iets slims bedacht. Van die lichtgevende hardloopbanden voor om je armen met rode LEDlichtjes erin. Die zijn verstelbaar doordat ze met klittenband worden bevestigd. Ideaal dus om te gebruiken voor je hond. Het geeft ook meer licht en blijft goed zitten in tegenstelling tot die kleine ondingen die je aan de riem kunt bevestigen. De batterij kun je vervangen. Ze waren onlangs nog in de aanbieding bij de Lidl, maar ik heb ze ook redelijk goedkoop bij de Perry Sport gezien.

Damherten gewei heel

Om te kauwen

Een erg fijne online winkel voor de milieubewuste dierenvriend is de Eko-Pets. Daar verkopen ze ook hertengewei voor je hond. Herten krijgen elk jaar een nieuw gewei en de oude geweien worden na de paartijd meestal afgeworpen. Het gebruik van een gewei voor de hond is dus niet zielig voor het hert. Ze liggen namelijk gewoon op de grond in het bos. Daarnaast zijn ze van nature hypoallergeen, vetarm en zitten vol mineralen. Bovendien stinken ze niet. Zeg nou zelf je hebt toch liever een prachtig gewei in je woonkamer slingeren dan zo’n lelijk bot. Op alle vlakken goedgekeurd dus.

kong hondenspeelgoed

Bezigheidstherapie

Je neemt natuurlijk geen hond om hem of haar de hele dag alleen te laten. Maar ja er moet ook gewerkt worden, dus is ook Yhla regelmatig een paar uurtjes alleen. Om haar bezig te houden kochten we een Kong. Dit is speelgoed dat je vol kunt stoppen met eten om de hond zo lekker bezig te houden terwijl je weg bent. Yhla is alleen vakkundig kauwster en zelfs de meest moeilijke trucjes zijn niet moeilijk genoeg voor haar. Zo bevriezen we de Kong regelmatig of zetten we in de opening een kauwstaafje vast, zodat ze die eerst los moet peuteren. Maar ook hier draait madame haar poot niet voor om. Als je dus tips hebt om de Kong nog moeilijker te maken dan horen we het graag. We vullen de Kong ook vaak met fruit, groenten, brokken en water. Dit vindt Yhla net zo lekker. Zo krijgt ze niet teveel lekkernijen binnen, want elke dag een Kong vol met alleen maar pindakaas of hondensnoepjes is niet zo goed voor de lijn. Klik voor meer Kong recepten hier.

Bron afbeelding 1
Bron afbeelding 2
Bron afbeelding 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: