Linzensoep met krokante tomatenciabatta

Linzensoep met krokante tomatenciabatta

Mijn moeder is echt de koningin der soepkokers. Elke soep die ze maakt is lekker. Geen wonder dat ik soep zo graag eet.Ze maakt de soep nog altijd op de ouderwetse manier met de passe-vite. Op de een of andere manier smaakt dat toch lekkerder dan met een staafmixer. Vinden wij althans en dus maak ook ik mijn soepen zo. Het fijne van soep is dat je er echt een heleboel groenten doorheen kan doen. Ik maak altijd een grote pan, dan kan ik een deel invriezen voor later en is er nog een kommetje over voor de lunch de dag erna. Omdat Vriendlief R. liever stevige soep eet en een waterige soep vooral als bajesvoer ziet, maakte ik deze goed gevulde linzensoep.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 1 ciabattabrood
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 0,5 el knoflookolie
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine zoete aardappel
  • 200 Gr. Blonde linzen
  • 350 Gr. Rode linzen
  • 50 gr. Mungbonen
  • 2 roma tomaten
  • 1.25 L kruidenbouillon
  • 3 el verse koriander gesneden
  • Water

Snijd de ui klein en knoflook grof. Fruit deze in 2 el olijfolie. Bak kort de kurkuma, komijnpoeder, 1 tl paprikapoeder, venkelzaad en klein blikje tomatenpuree mee. Voeg de bouillon toe. Snijd de aardappel en tomaat in stukjes en voeg samen met de linzen en de bonen toe aan de soep. Kook minimaal een half uur zodat de linzen gaar zijn. Zeef de soep met een passe-vite of pureer met een staafmixer. Doe de helft in een bakje om in te vriezen. Dit hoef je de volgende keer dan alleen nog aan te lengen met water. Voeg daarna extra water toe aan de pan soep zodat deze de juiste dikte krijgt. De bedoeling is ongeveer dezelfde textuur als erwtensoep, maar je kan het altijd dikker of dunner maken naar smaak. Roer de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Snijd het ciabattabrood doormidden en halveer deze. Meng in een kommetje 3 el olijfolie, knoflookolie, 1 tl tomatenpuree, 1/2 tl paprikapoeder en zwarte peper naar smaak. Bestrijk hiermee de vier helften brood. Bak in 8 min op 200 °C krokant in de oven/grill. Serveer het brood bij de soep.

Advertenties

Een Reactie op “Linzensoep met krokante tomatenciabatta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: