Appelchips

Appelchips

Een aantal weken geleden ging ik met mijn schoonmoeder E. de honden uitlaten. We liepen langs de plukweide en zagen mooie appels hangen. Met veel moeite kon ik drie appels plukken. Ze hingen namelijk vrij hoog, maar op en neer springen leverde resultaat. Volgens E. waren de appels een beetje te wrang om zo te eten, maar uitermate geschikt voor het maken van appelchips. Weinig werk en een gezond alternatief voor bij de borrel.

Aantal: 3 porties

Nodig:

  • 3 stevige appels
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kipkruiden (of kerriepoeder)
  • peper & zout

Maken:

  • Snijd de eerste appel in hele dunne plakjes. Dit mag zowel met als zonder schil. Meng 1 el olijfolie met de basilicum en balsamicoazijn. Marineer hierin een paar uur de plakjes appel. Leg de appelschijfjes goed verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout. Bak in een voorverwarmde oven 90 minuten op 100 ºC.
  • Snijd de tweede appel in hele dunne plakjes. Meng 1 el olijfolie met paprikapoeder. Marineer de appelschijfjes. Leg de appelschijfjes goed verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout en peper. Bak in een voorverwarmde oven 90 minuten op 100 ºC.
  • Snijd de derde appel in hele dunne plakjes. Meng 1 el olijfolie met kipkruiden. Marineer de appelschijfjes. Leg de appelschijfjes goed verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout en peper. Bak in een voorverwarmde oven 90 minuten op 100 ºC.

Tip (van E.):
Ben je meer een zoetekauw? Bestrooi de appelschijfjes dan alleen met kaneel voor je ze bakt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: