Citroen bulgur salade

Citroen bulgur salade

Een frisse en goed vullende lauwwarme salade, die binnen een handomdraai op tafel staat. Kan bijna niet mislukken en is daarom ook zeer geschikt voor de minder ervaren thuiskok.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 1 kop bulgur
  • 2 koppen kokend water
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 2 el koriander klein gesneden
  • 1/2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/4 kop tahini
  • 1/4 kop citroensap
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 2 el warm water
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ciabattabrood

Maken:
Week de bulgur in kokend water ongeveer 10 minuten. Giet eventueel teveel aan water af als de bulgur gaar is. Pel ondertussen van de kikkererwten die vieze velletjes af. Je kan deze stap eventueel overslaan, maar persoonlijk vind ik de velletjes echt niet lekker. Snijd de ui fijn. Snijd het brood door midden en besprenkel met 1 el olijfolie en 1 teen knoflook. Bak het af in de oven en daarna nog 5 minuten onder de grill. Maak een dressing van knoflook, tahini, citroensap, 2 el olijfolie, 2 el warm water en paprikapoeder. Meng dit door de bulgur, samen met de ui, kikkererwten en koriander. Serveer met het knoflookbrood.

Tip:
Probeer het ook eens met couscous.

Gebaseerd op dit recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: