Herfstcouscous

Herfstcouscous

Luxe eten in een handomdraai. Couscous smaakt nooit als een eenvoudige maaltijd, maar is tegelijkertijd super makkelijk en snel klaar te maken. In dit recept zitten ook nog eens superfoods. Gezond en lekker dus!

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 2 koppen couscous
  • 4 koppen kokend water
  • 1 sjalot
  • 1/4 pompoen
  • 100 gr verse spinazie
  • 2 el blanke rozijnen
  • 2 el cranberries
  • 2 el hazelnoten
  • 3 artisjokharten
  • 16 dadels
  • 4 el lijnzaad
  • 2 el chiazaad
  • 2 el hennepzaad
  • 3 el limoensap
  • 2 tl Ras el Hanout
  • 2 tl gedroogde munt
  • 2 el olijfolie

Maken:
Snijd de sjalot en pompoen klein. Bak dit gaar met 1 el olijfolie. Doe de couscous in een kom en laat samen met de rozijnen en cranberries en kruiden wellen in kokend water. Snijd ondertussen de spinazie, hazelnoten, artisjok en dadels klein. Meng dit samen met de zaden, limoensap, 1 el olijfolie en gebakken pompoen door de couscous.

Tip:

  • Voor de budget variant laat je de zaden, cranberries, artisjok en dadels achterwege.
  • Eventueel kun je de hazelnoot vervangen voor amandel, walnoot, pecannoot, macademia of paranoot.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: