Zoet vloerbrood

Zoet vloerbrood

De geur van versgebakken brood is echt enorm zaligmakend. Zeker dit zoete brood ruikt heerlijk. Bovendien weet je zo precies wat er in je brood zit. Niet teveel zout en al helemaal geen e-nummers. Je allereerste brood helemaal zelf bakken is een bijzondere ervaring. Wedden dat je zo trots bent als een pauw en dat het daarom nog lekkerder smaakt!

Aantal: 1 brood

Nodig:

  • 250 gr volkoren tarwemeel
  • 225 ml sojamelk
  • 1 tl zout
  • 3,5 gr gist
  • zonnebloempitten
  • gebroken lijnzaad
  • sesamzaad
  • blanke rozijnen
  • cranberries
  • beetje kaneel

Maak de melk warm. Hoeft niet te koken, gewoon een beetje opgewarmd. Neem zoveel zaden, pitten en fruit als je lekker vindt. Meng alle ingrediënten in kom met een mixer met deeghaken. Zorg dat gist en zout niet met elkaar in aanraking komen voor het mengen. Kneed tot gewenste vorm van het brood. Half uur laten rijzen. Daarna minimaal 60 min. afbakken op bakpapier in heteluchtoven op 180 ºC. De oven niet voorverwarmen.

Tip:

  • Meestal vind ik sojamelk in brood niet zo lekker. Maar in dit zoete brood kan het best. Neem eventueel ongezoete sojamelk als je de smaak te overheersend vindt.
  • De cranberries die aan de buitenkant van het brood zitten, worden vrij donker. Duw ze daarom voor het bakken iets dieper in het deeg.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: