Vegan monchou

Vegan Monchou

Mijn moeder maakte vroeger wel eens monchou. Nu zal je denken monchou dat is toch gewoon roomkaas die je zo in de winkel koopt? Klopt! Maar aangezien dit het hoofdingrediënt van het recept was, werd het gerecht bij ons standaard monchou genoemd.Het kwam erop neer dat uitgeholde champignons gevuld werden met een mengsel van monchou en zakje Duyvis Provençaalse kruiden voor kruidenboter. Dit ging dan onder de grill en werd met stokbrood en een lekker soepje gegeten. Toen ik net met mijn vegan avontuur begon, heb ik meteen geprobeerd dit recept om te zetten naar een vegan variant. En dat is aardig goed gelukt!

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • bak champignons (beetje grote)
  • meergranen stokbrood
  • 1,5 kop cashewnoten
  • 1/2 kop appelcider azijn
  • 4 el citroensap
  • 5 el water
  • 5 gr. Provençaalse kruiden (gedroogd)
  • 1 tl rozemarijn (gedroogd)
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • snufje gemalen komijn
  • knoflookpoeder (naar smaak)
  • zout & peper

Maken:
Laat de cashewnoten 12 tot 24 uur weken in water. Ik zet dat meestal in de koelkast, om zeker te zijn dat het niet bederft. Giet het daarna af en stop de noten in de keukenmachine. De kruiden kun je eventueel tot poeder malen in een vijzel of je vervangt alle kruiden voor een kant en klaar zakje van Duyvis. Maal de noten in de keukenmachine fijn samen met azijn, water, citroensap en kruiden. Het moet een romige substantie worden die doet denken aan roomkaas. Is het te dik? Voeg dan meer water toe. Breek de steeltjes van de champignons en maak  ze schoon. Vul de hoedjes met het notenmengsel. Leg ze in een ovenschaal die je even lichtjes invet met olie. Grill de champignons gaar in ongeveer 15 minuten. Serveer met stokbrood.

Tip:
Als je kleine champignons neemt is dit ook een lekker gerecht om zelf in je pannetje te grillen tijdens het gourmetten.

Advertenties

4 Reacties op “Vegan monchou

  1. Klinkt super lekker!
    Dat ga ik zeker proberen!
    Esther

  2. Super leuk! Het gerechtje klinkt heerlijk, wat fijn dat je er een vegan versie van hebt kunnen maken. Het lijkt me echt een lekker hapje en ik wil graag eens zelf vegan kaas maken, dus deze moet ik onthouden :).
    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: