Vegetarische loempia

Vegetarische Loempia

Ik hou stiekem best wel van loempia’s. Alleen de geur al als je langs zo’n kraampje loopt. Maar ze zijn vrijwel altijd gefrituurd en bevatten vaak kip of varkensvlees. Niet zo heel gezond dus. Daarom bedacht ik onderstaand recept. Uit de oven, dus weinig vet en vegetarisch. Lekker met bijvoorbeeld witte rijst, kecap en gebakken ui.

Aantal: 5/10/20 stuks (afhankelijk van de grootte)

Nodig:

  • 175 gr. vegetarisch gehakt
  • 125 gr. Taugé
  • 75 gr. wortel (Julienne gesneden)
  • 1/2 rode ui (of 2 bosui)
  • 1 tl sambal oelek
  • scheut kecap (iets dikkere en zoetere ketjap saus)
  • scheut ketjap manis
  • teen knoflook
  • klein beetje gemberpoeder
  • 10 plakjes filodeeg

Maken:
Ontdooi het filodeeg. Leg ze daarna onder een vochtige keukendoek zodat de vellen niet uitdrogen. Bak ondertussen heel kort het gehakt en de groente aan in een koekenpan. Meng de overige ingrediënten door het gehaktmengsel. Wil je 10 loempia’s, verdeel het gehaktmengsel dan in 10 gelijke delen. Leg 1 deel in het midden van 1 filovel. Maak het filodeeg een beetje vochtig en rol het zo strak mogelijk dicht. Wil je 5 grotere loempia’s, verdeel het gehaktmengsel dan in 5 gelijke delen. “Lijm” vervolgens 2 filovellen op elkaar vast met een klein beetje water. Leg 1 deel gehaktmengsel in het midden en vouw (of rol) de loempia dicht met behulp van een beetje water. Wil je liever 20 miniloempia’s, snijd dan elk filovel over de smalste kant doormidden. Verdeel het gehaktmengsel in 20 gelijke delen. Leg 1 deel gehaktmengsel in het midden en rol de loempia zo strak mogelijk dicht met behulp van een beetje water. Bak de loempia’s bruin en krokant in 20-30 minuten krokant in een voorverwarmde oven op 200 ºC. Halverwege even omdraaien.

Tip:

  • Breekt jouw filodeeg na het ontdooien? Neem dan filodeeg van een goede kwaliteit die je koopt bij een toko en die NIET gevouwen is. Vaak breken de vellen namelijk op de vouwlijn.
  • In de toko zijn vaak ook speciale loempiavellen te koop.
  • Je kunt natuurlijk variëren met de groentevulling en andere groenten gebruiken, zorg dan wel dat je ongeveer dezelfde hoeveelheden gebruikt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: