Koriander is een kruid dat je soms eerst moet leren waarderen voordat je het lekker vindt. Sommige mensen vinden het zelfs naar zeep smaken. Waarom dit zo is kun je hier lezen. Als je verse koriander te overheersend vindt, kun je eerst eens gemalen korianderzaad (Ketoembar) proberen. Die smaak is veel subtieler en springt er veel minder snel tussenuit in een gerecht. Vind je dat lekker probeer dan steeds meer verse koriander toe te voegen. Zo kun je langzaam wennen aan de smaak. In onderstaand recept combineert de koriander feilloos met de limoen en lychee. Laat je echter niet afschrikken door de minder aantrekkelijke kleur.
Aantal: 1,5 L
Nodig:
- 175 gr. andijvie (gesneden)
- limoen
- banaan
- 5 lychee
- 500 ml aardbei-sinaasappelsap
- 1 el koriander
- 1/2 tl kurkuma
- zwarte peper
- glas water
Maken:
Pel de banaan en lychees. Ontpit de lychees. Pers de limoen. Stop alle ingrediënten in de blender en mix het tot een gladde smoothie.
Zij schreven haar