Een eigen huis

Na ruim 3,5 jaar huren zijn we er wel uit dat het woongenot hier regelmatig onder te lijden heeft. Onze huidige woning zijn we inmiddels echt zwaar ontgroeid en de bakken met geld die we elke maand bij wijze van spreken gewoon door de plee spoelen beginnen langzaam pijn te doen. Tijd voor een nieuwe stap vonden we en dus gingen we in oktober serieus op zoek naar een koopwoning.

Dat begon bij ons met het opstellen van een wensenlijst:
Ik wilde voornamelijk een grote badkamer met douche en bad, fijne grote woonkeuken en in Utrecht, liefst met bus, tram of trein om de hoek en oh ja veel winkels als Albert Heijn, Lidl, turkse winkels, toko, Etos etc op kruipafstand centrale ligging ten opzichte van winkels en openbaar vervoer in een veilige wijk. R. vond vooral een parkeerplaats voor de deur, grote tuin, ruim huis en dus liever geen appartement of bovenwoning ruimte in alle opzichten belangrijk. Samen bedachten we dat er met het oog op de toekomst minstens drie zeker twee slaapkamers moesten zijn en de woning in een kindvriendelijke buurt met goede scholen moest liggen. Natuurlijk werd ook Yhla niet vergeten, dus zocht ik uitgebreid uit in welke wijken er genoeg wandel mogelijkheden voor de hond zijn. Na flink wat discussies hadden we een soort van compromislijst.

Met deze lijst in het achterhoofd surften we uren op Funda. Net als de huurprijzen zijn ook de huizenprijzen in Utrecht en omgeving niet mals. Een beetje ruim appartement in een redelijke buurt kost zeker in de stad al gauw meer dan twee ton. Om over de eengezinswoningen met ruime tuin en oprit nog maar te zwijgen. Onze blik verleggen naar mogelijkheden buiten de stad werd, met name voor mij, in eerste instantie een noodgedwongen optie. Want op een klein flatje wonen in Kanaleneiland of Overvecht, dat zag ook ik echt niet zitten. Helaas werden we ook buiten de stad getrakteerd op forse huizenprijzen en bezochten we al snel bovenwoningen in Vleuterweide. De moed zonk ons langzaam in de schoenen… Gelukkig konden we wel blijven lachen om de meest vreselijke inrichtingen en de soms veel te rooskleurige omschrijvingen van de makelaars. Bij de meest onverkoopbare woningen, die super klein, vreselijk onderkomen en niet eens zo heel goedkoop waren in vergelijking met wat er aangeboden werd, stond standaard “leuke starterswoning”. Waarop R. na de zoveelste keer heel hard riep, die lui denken dat ze alle troep maar aan starters kunnen slijten!

Maar het is ons gelukt. Onlangs is het definitieve koopcontract getekend en zijn we ineens huiseigenaar. Althans R. officieel, want met een net startend bedrijfje heb ik bij de bank echt nergens recht op. Nu grap ik dus maar steeds dat R. me een heel mooi Valentijnscadeau heeft gegeven. Binnenkort zullen we ons nieuwe huis met ruime voor- en achtertuin en drie woonlagen in een geweldige buurt gaan betrekken. De buren hebben ons al hartelijk verwelkomt en stiekem voelen we ons dus al helemaal thuis. Maar voor het zover is moeten we de boel wel eerst nog even flink verbouwen! Iets dat vast nog een hoop stress en kilo’s zal kosten. Ach dan hebben we het wel zoals we het hebben willen.

Omdat we super tevreden waren over het uitstekende advies en service van onze hypotheekadviseur Paul Spatzker hebben we voor hem dit bedankje gemaakt. Net als voor de buren, die we op voorhand al graag onze excuses willen aanbieden voor eventuele bouwoverlast.

Proost op de toekomst!

2 Reacties op “Een eigen huis

  1. Lissy

    Geweldig! Van harte gefeliciteerd en alvast veel succes met de verbouwingsperikelen. X LIssy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: