Couscous met asperges en garnalen

Couscous met asperges en garnalen

Soms heb je van die dagen dat je vreselijk tijd te kort komt en de zaken niet zo lopen als gepland. Nadat je onverwacht om vijf uur nog weg moest, kom je om half negen ’s avonds thuis en dan moet je nog gaan koken! De garnalen waren tenslotte al ontdooid, zonde om ze zomaar weg te gooien. Op zo’n dag maak ik gauw iets met couscous of bulgur. Snel en makkelijk en ik zorg dus altijd dat ik een van deze producten in huis heb. Luxe producten als asperges en garnalen maken er toch nog een (verlaat) eetfestijn van.

Aantal: 1 persoon

Nodig:

  • 150 gr. groene asperges
  • hand gedroogde dadels
  • grote roze garnalen (zoveel als je lekker vindt)
  • 1/2 kop couscous
  • 1 tl Ras el Hanout
  • 1/3 limoen (sap)
  • 2 tl gedroogde munt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper & zout

Maken:
Wel de couscous in twee keer zoveel gekookt water met 1 el olijfolie, Ras el Hanout, peper en munt. Snijd de dadels in stukjes. Haal de harde onderkant van de asperges  (ongeveer 2 cm) en snijd ze in 4 gelijke stukken. Pel de garnalen. Pers de teen knoflook en meng met 1 el olijfolie en wat zout. Doe dit oliemengsel in een wok. Wok eerst de stukjes asperge tot ze heldergroen van kleur zijn. Voeg dan de garnalen toe. Meng ondertussen de dadels en het citroensap door de couscous. Serveer samen met de asperges en garnalen.

Plaats een reactie

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs