Mexican risotto

Mexican risotto

Rijst in de Mexicaanse keuken is niet zo’n onbekend fenomeen. Maar risotto is weer iets typisch Italiaans. Ik dacht doe eens gek en combineer de twee gewoon. Pakte uit in een smakelijk maaltje, al ziet het er niet zo florisant uit, dat gemakkelijk in een kommetje voor de tv genuttigd kan worden.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 125 gr. arborio rijst
  • 250 ml water
  • 1 avocado
  • 1 Roma tomaat
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 100 gr. mais
  • 100 gr. kidneybonen
  • 90 gr. vegan gehakt
  • 1 limoen (sap)
  • 1 el verse koriander (gesneden)
  • 1-2 el edelgist
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • snufje cayenne peper
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zout (naar smaak)

Maken:
Bak de rijst kort aan in 1 el olijfolie. Schenk er een beetje water bij. Goed blijven roeren. Als de rijst bijna droog is weer wat water bijvoegen. Blijf deze handelingen herhalen totdat de rijst gaar is. Snijd ondertussen de paprika, tomaat en avocado in blokjes. Sprenkel het citroensap over de avocado. Bak het gehakt met de paprika in 1 el olijfolie. Voeg de zout, komijn, cayenne, knoflook en paprikapoeder toe aan het gehakt. Roer tot slot de limoensap, edelgist, koriander, kidneybonen, mais, avocado, tomaat en het gehaktmengsel door de rijst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: