Vegan mac and cheese with a twist

Vegan mac and cheese

Het allerleukst in de vegan keuken vind ik het gezond maken van ongezonde recepten, zonder dat een recept aan smaak verliest. Mac and cheese bevat normaal gesproken weinig groenten en is ongezond vet door de ruime hoeveelheid kaas, boter en melk. Deze variant bevat minimaal 650 gr. groenten (afhankelijk van de grote van de pompoen) en voornamelijk onverzadigde vetten. Maar de smaak is nog steeds perfect kazig en romig.

Aantal: 4 personen

Nodig:

  • 400 gr. ongekookte macaroni
  • 1/2 flespompoen
  • 1 grote rode paprika
  • 150 gr. vegan spekjes
  • 200-250 gr. cashewnoten (gezouten)
  • 1 kop rijstmelk
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 el citroensap
  • 3 el edelgist
  • 2 ruime tl shiro misopasta
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl kurkuma
  • snufje cayennepeper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 el broodkruim
  • olijfolie of kokosboter
  • ketchup

Maken:
Schil de pompoen en snijd deze vervolgens in stukjes. Kook ze in 5-10 minuten gaar. Hoe kleiner de blokjes hoe sneller het gaat. Niet te lang koken, dan verliest de pompoen smaak en vitamines. Als ze gaar zijn giet je de pan af en laat je de pompoen in de pan afkoelen. Laat ondertussen 150 gr. van de cashewnoten minimaal een uur weken in water. Zo spoel je meteen het zout eraf. Stop ze daarna in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan steeds een klein beetje melk toe en maal tot een romige saus. Voeg dan de rest van de cashewnoten en de knoflookpoeder, citroensap, 2 el edelgist, misopasta, oregano, basilicum, kurkuma, cayennepeper, paprikapoeder en zwarte peper toe. Maal dit fijn tot een romige saus. Als je nog melk overhebt voeg je dit beetje voor beetje aan het mengsel toe. Tot slot voeg je de pompoen toe en maal je het voor een laatste keer tot een gladde romige saus. Kook ondertussen de pasta gaar en snijd de paprika in blokjes. Spoel de pasta daarna goed af met koud water. Meng de saus, paprika en spekjes door de pasta. Vet een ovenschaal in met olijfolie of kokosboter en vul met het pasta mengsel. Strijk de pasta glad in de schaal. Meng in een bakje 1 el edelgist met 1 el broodkruim. Strooi dit over de pasta. Zet de ovenschaal 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C. Je serveert de mac and cheese uiteraard met ketchup.

Gebaseerd op dit recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: