Duister pad

Schermafbeelding 2014-02-20 om 12.09.47

Langs het pad volgt ze haar weg. Eeuwig vergezeld door de trouwe vos. De gele takken van de bomen hangen treurig doods boven het water, terwijl de koude wind diep in haar wangen snijdt. Rode druppels rollen over haar bevroren huid. Standvastig loopt ze door. Ze voelt het niet, of misschien wil ze gewoon niet voelen.

Aan het eind van het pad staat de zwarte boom haar angstaanjagend op te wachten. Even twijfelt ze. Wil ze wel zover gaan? Maar de donkere diepte wacht op haar. Stap voor stap nadert het duister. En als het zwart niet zwarter meer kan worden, stuit ze plots op een einde. De vos kijkt haar aan met ogen die lijken te vragen waar ze nu eigenlijk naar toe wil. Een seconde heerst besluiteloosheid. Dan keert ze resoluut om. De vos volgt haar zonder angst en zonder twijfel. Weet dat haar richting juist is.

Ineens oogt de zwarte boom zo zwart nog niet en prijkt het groen tussen de takken. De andere bomen dansen langzaam in de wind. Ook de kou lijkt verdwenen. Geeft ruimte aan de winterzon, die zacht haar wangen streelt en al haar wonden heelt. Met de vos aan haar zij als enige getuige.

Bron afbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: