Bananenbrood

Bananenbrood

Het lijkt wel een ware hype onder foodies: bananenbrood. Aangezien de diverse bananenbroodrecepten en foto’s overal om mij heen opduiken, wilde ik wel eens weten waar iedereen nou zo’n ding van maakt. Zodoende sloeg ik vanmorgen aan het bakken. En met resultaat! Wat een hemelsbrood is het geworden. I totally get it now.

Aantal: 1 brood

Nodig:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 kleine conference peren
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el kokosboter
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el baking soda
  • 1 el appelcider azijn
  • 3/4 cup rijstebloem
  • 3/4 cup boekweitmeel
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 1 el chiazaad
  • 6 el water
  • 1/2 tl kaneel
  • snufje komijnpoeder
  • snufje gemberpoeder
  • snufje zout
  • hand cranberries
  • hand gemalen walnoten

Maken:
Pel de bananen en prak ze vervolgens fijn in een beslagkom. Meng de zaden met water in een bakje en laat het mengsel rusten. Zo ontstaat er een dikke zadenpap. Hierdoor hoef je geen ei te gebruiken om het brood te binden. Schil de peren en snijd ze klein. Kook de stukjes peer in bodempje water met 1 el agavesiroop. Als de peer zacht is, haal je de pan van het vuur. Stamp de peer tot moes met een pureestamper. Roer er vervolgens 1 el kokosboter doorheen. Laat de perenmoes nu kort afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Strooi de specerijen en het zout over de geprakte banaan. Meng de banaan met de lauwe perenmoes. Roer 1 el azijn erdoor. Meng vervolgens de zadenpap erdoor. Dan de walnoten en cranberries erdoor roeren. Bloem, meel, suiker en soda bij elkaar doen en dit dan in een keer door bananenmengsel roeren. Roer met een pollepel/spatel tot alles goed gemengd is. Niet te lang want de azijn kan gaan werken met de baking soda en je wilt pas in de oven dat je brood een  beetje gaat rijzen. Schep het mengsel in een cakevorm, die je ingevet of bekleed hebt met bakpier. Zorg dat je cranberries goed in het deeg drukt, anders worden ze zwart in de oven. Bak het brood in 45 minuten op 180 °C gaar. Het brood blijft een beetje plakkerig op plaatsen waar stukjes banaan zitten. Als de rest redelijk droog is en de buitenkant mooi bruin, is je brood gaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: