Romige vispasta

Romige vispasta

Na weken van verbouwingsdrukte en weinig tijd om lekker te koken, stond eind maart de verhuizing voor de deur. Behalve dat ik inmiddels naar lieve lust kan genieten van een groot warm bad, heb ik ook mijn draai gevonden in onze nieuwe keuken. Deze romige vispasta is het eerste gerecht gemaakt in mijn nieuwe domein.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • verse spaghetti
  • 100 gr. Zalmfilet
  • 100 gr. Pangasiusfilet
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 grote sjalot
  • 1 bakje kruidenkaas
  • 1 el basilicum
  • 1/2 el oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zwarte peper
  • 2 el zongedroogde tomaten (stukjes)
  • vers geraspte peccorino

Maken:
Snijd de sjalot klein en fruit deze in 1 el olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee. Voeg de helft van de wijn toe en roer het geheel goed door. Voeg nu de kruiden toe en de kruidenkaas toe. Opnieuw goed roeren. Vervolgens voeg je al roerende de rest van de wijn toe tot de saus een fijne dikte heeft. Haal de pan met saus van het vuur. Kook de pasta gaar. Snijd ondertussen de vis in kleine blokjes en voeg deze toe aan de saus. Op een laag vuur met deksel op de pan gaar koken. Niet te lang, dan wordt de vis taai. Net gaar is voldoende. Tot slot zongedroogde tomaten aan de saus toevoegen. Pasta afgieten en over borden verdelen. Saus erover. Afmaken met wat vers geraspte peccorino.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: