Zaden voor voedsel

Zaden voor Voedsel

Niets leuker dan mensen gelukkig maken. Niet iets doen voor jezelf, maar puur en alleen voor de ander. Zeker voor mensen die het een stuk minder goed hebben dan jijzelf. Nu zijn er in het kader daarvan een hoop goede doelen en organisaties waaraan je geld kunt geven. Maar het lastige daaraan vind ik dat je nooit goed weet waar het geld terecht komt. Bovendien zitten er vaak mensen in de top van zo’n organisatie die zichzelf rijkelijk belonen met een dikke bonus. Daarom geef ik liever goederen dan geld.

Rond kerst hebben R. en ik rijst en pasta gekocht voor de voedselbank. Een paar weken later zijn er twee zakken oude (maar nog goede) kleding naar de kringloopwinkel gegaan. Mijn moeder ging laatst kijken en toen was alles al verkocht. Zo fijn om te horen dat mijn oude spulletjes iemand anders voor weinig geld blij hebben gemaakt. Toen vriendin C. in november een bericht op Facebook plaatste over het verzamelen van zaden voor mensen in arme landen ben ik dan ook meteen gaan sparen.

Wat een prachtig project. De zaden worden ingezameld en verzonden naar verschillende plekken over de wereld, waar mensen wonen die het hard kunnen gebruiken. Ze leren zelf de groenten en fruit te verbouwen op hun eigen grond in familietuintjes. Zo kunnen van mijn groenten- en fruitafval een hoop mensen straks gezond eten.

Wil je ook sparen voor Zaden voor Voedsel? Bewaar de zaden van bijvoorbeeld meloen, paprika, avocado, papaya of pompoen. Spoel de zaden schoon, verwijder bij pompoen de vliesjes en laat ze drogen op een bord. Pak de zaden per vruchtensoort in en schrijf erbij om welke soort het gaat. Vervolgens kan je de zaden opsturen naar een van de volgende adressen:

Marja Verrijk
Gooilandlaan 24
8443 BJ Heerenveen
Nederland

Erika van koert
De boomkamp 26
2421tm nieuwkoop
Nederland

Ilonka de Rooij
Molenstraat 90
2387 Baarle-Hertog
België

Wil je meer weten over het project? Kijk dan eens op Zaden voor Voedsel en Jouw pitjes zijn goud waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: