Lasagne ai cinque formaggi con salmone

5 kazen zalmlasagne

De afgelopen weken heb ik weinig tijd gehad om me flink uit te leven in de keuken. Daarom werd het tijd weer eens goed uit te pakken. Online kwam ik een heerlijk lasagne recept tegen. Alleen zaten er asperges in het originele recept en daar maak ik R. helaas niet blij mee. Dus paste ik het recept aan. Nu eten we eigenlijk altijd wel lekker, maar dit recept staat toch zeker hoog bovenaan op de “lekker smullen”-lijst. Romig door de kazen, basilicumsaus en de boterzachte pastinaak. Gevolgd door een verrassend frisse limoen nasmaak, die je pas proeft als je de hap eten al hebt doorgeslikt. Wat ons betreft een wereldhit!

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 200 gr gerookte zalm
  • 75 gr verse spinazie
  • 2 pastinaken
  • 2 bosui
  • 1 pak lasagnebladen
  • 150 ml amandelmelk
  • 100 ml geitenmelk
  • 3 el vers geraspte parmezaanse kaas
  • 125 gr ricotta kaas
  • 84 gr blauwe kaas
  • 150 gr oude geraspte kaas
  • 1 bol mozarella
  •  1 tl tuinkruidenbouillonpoeder
  • 50 ml water
  • 1 el verse basilicum (gesneden)
  • 1 el verse Italiaanse kruiden (vriesvak AH)
  • schil van 1/2 limoen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el kokosolie
  • 3 el bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper & zout

Maken:
Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes. Kook de blokjes gaar. Daarna afgieten en laten afkoelen. Smelt de kokosolie in een pan op een laag vuur en voeg de olijfolie toe. Haal de pan van het vuur en roer er met een garde de bloem door. Zet dan de pan weer op een laag vuur en roer langzaam de melk erdoor. Voeg dan de italiaanse kruiden, peper, zout en knoflookpoeder toe. Blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en voeg 1 el parmezaanse kaas, limoenschil, water, bouillonpoeder en basilicum toe. Snijd ondertussen de bosui. Haal de steeltjes van de spinazie. Zet de saus weer op het vuur en kook deze al roerende in tot een dikke saus. Vet een ovenschaal in. Verdeel een beetje saus over de bodem. Leg er lasagnebladen op. Vervolgens weer een beetje saus op de lasagnebladen. Strijk de saus gelijkmatig uit. Leg er de helft van de spinazie op. Verdeel 42 gr. blauwe kaas, 42 gr. ricotta kaas, 1/2 bol mozarella, 1 el parmezaanse kaas en 50 gr. geraspte oude kaas over de spinazie. Leg hier weer lasagnebladen op. Vervolgens weer een beetje saus op de lasagnebladen. Dan 2/3 van de pastinaakblokjes en 100 gr. zalm verdelen over de lasagnebladen. Dan 42 gr. ricottakaas en 1 el parmezaanse kaas erover. Leg hier weer lasagnebladen op. Vervolgens weer een beetje saus op de lasagnebladen. Dan de rest van de spinazie, gevolgd door de bosui en de pastinaak. Verdeel dan 42 gr. blauwe kaas en 42 gr. ricotta kaas erover. Daarna de rest van de zalm en de rest van de mozarella. Daarbovenop weer lasagnebladen. Vervolgens weer een beetje saus op de lasagnebladen en tot slot de rest van de oude geraspte kaas. Bak in 30 minuten gaar in de oven op 180 °C. Dek de schaal de eerste 15 minuten af met aluminiumfolie.

Tip:

  • De kokosolie en olijfolie zijn te vervangen voor (room)boter.
  • Alleen amandelmelk of alleen geitenmelk is ook mogelijk. Beide zijn ook te vervangen voor andere plantaardige melk of koemelk.
  • De verse Italiaanse kruiden kun je zelf maken door verse basilicum, oregano, tijm, peterselie, rode ui en knoflook fijn te snijden en te vermengen.

Gebaseerd op dit recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: