Hartige taart

Hartige aspergetaart

Iedereen heeft ze wel, van die klassieke recepten die je moeder altijd maakte. Naast haar befaamde soepen, kan mijn moeder dus ook heel lekker preitaart bakken. Toen vriendin L. laatst inspiratie zocht voor haar paasbrunch, opperde ik dat ze wel een variatie op mijn moeders preitaart kon maken. We discussieerden wat heen en weer over de ingrediënten. Van broccoli tot tomaat met olijven en ansjovis om vervolgens uit te komen bij asperges. Ze zijn tenslotte in het seizoen nu.

Preitaart

Aantal: 1 taart

Nodig:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 eieren
  • scheutje slagroom of kookroom
  • 200 gr. geraspte oude kaas
  • 2 preien
  • 100 gr. spekblokjes
  • zwarte peper

Maken:
Bekleed een taartvorm eerst met bakpapier of aluminiumfolie en daarna met bladerdeeg. Bak in een pan de spekblokjes aan. Snijd ondertussen de prei. Was de prei goed en bak daarna gaar in het vet van de spekblokjes. Mix de prei met de spek en vul de taartvorm met het mengsel. Klop de eieren met de slagroom. Roer er de peper en 100 gr. kaas door. Giet het mengsel over de taart. Strooi daarna de rest van de kaas over de taart. Bekleed de bovenkant van de taart in een ruitpatroon met reepjes bladerdeeg. Bak in de taart gaar in de oven op 180 °C. De taart heeft zeker 45 minuten nodig om gaar te bakken. Om verbranding te voorkomen kun je de taart de eerste 30 minuten afdekken met aluminiumfolie.

Aspergetaart

Aantal: 1 taart

Nodig:

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 eieren
  • scheutje slagroom of kookroom
  • flinke bos asperges
  • 100 gr. spekblokjes
  • rode peper korrels
  • zwarte peper (gemalen)

Maken:
Bekleed een taartvorm eerst met bakpapier of aluminiumfolie en daarna bladerdeeg. Bak in een pan de spekblokjes aan. Blancheer of wok de asperges. Mix de asperges met de spek en vul de taartvorm hiermee. Eventueel kun je de asperges in stukken snijden. Klop de eieren met de slagroom. Roer er de zwarte peper door. Giet het mengsel over de taart. Strooi daarna wat rode peper korrels over de taart. Bak in de taart gaar in de oven op 180 °C. De taart heeft zeker 45 minuten nodig om gaar te bakken. Om verbranding te voorkomen kun je de taart de eerste 30 minuten afdekken met aluminiumfolie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: