Green veggie pie

Green veggie pie

Na de blog over hartige taart had ik zin om hiermee verder te experimenteren. Een vegetarische variant dit keer met lekker veel groene groenten. 

Aantal: 1 taart

Nodig:

  • 1 broccoli
  • 200 gr tuinerwten
  • 150 gr verse bladspinazie (gewassen)
  • 125 gr andijvie (gesneden)
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 3 el vers geraspte pecorino
  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 el zongedroogde tomaten (gesneden)
  • 2 el olijfolie
  • 1 pakje bladerdeeg

Maken:
Snijd de roosjes van de broccoli en was deze. Wok de broccoli met 2 el olijfolie in een pan bijna gaar en breng op smaak met peper. Snijd de spinazie klein en wok deze samen met de broccoli, andijvie en tuinerwten. Haal de pan van het vuur en laat de groenten iets afkoelen. Bekleed ondertussen een taartvorm met bakpapier of aluminiumfolie en vervolgens met bladerdeeg. Roer de tomaten door de groenten en vul de taartvorm met het mengsel. Klop 3 eieren met de kookroom. Schenk dit over de groenten. Verkruimel de geitenkaas over de taart en strooi de pecorino erover. Bedek de taart met een ruitpatroon van reepjes bladerdeeg. Bak de taart op 180 °C in ongeveer 45 minuten gaar in de oven. Om verbranding te voorkomen dek je de taart de eerste 30 minuten af met aluminumfolie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: