Citroensoep met Beluga linzen en rijst

Citroensoep

When life gives you lemons, make lemon soup! Als kind at ik al hele citroenen zo uit het vuistje. Bijna met een stalen gezicht, nauwelijks mijn mond samentrekkend van al dat zuur. Als je ook zo van citroen houdt, dan valt deze soep zeker bij je in de smaak.

Aantal: 3 personen

Nodig:

  • 1 kop Basmati rijst
  • 1/2 kop Beluga linzen
  • 1,5 L water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 grote citroenen
  • rasp van halve citroen
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 3 tenen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 2 el verse fijngesneden peterselie

Maken:
Breng het water met een bouillonblokje aan de kook en voeg hier meteen de rijst, linzen en kruiden (behalve peterselie) aan toe. Kook dit ongeveer 20 minuten. Rasp de schil van een halve citroen. Pers vervolgens 1,5 citroen uit. Bewaar een halve citroen met nog intacte schil. Snijd deze in dunne plakken. Wanneer de rijst en linzen gaar zijn, voeg je de peterselie, citroenrasp en citroensap toe. De soep verandert nu van kleur! Roer nog even goed door en serveer de soep met schijfjes citroen.

Gebaseerd op dit recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: