Portobello burger

Portobello burgers

Onlangs kwam de buurvrouw langs met groenten uit eigen tuin. We kregen Roma cherrytomaten en een mega grote komkommer. Dat de groenten zelf gekweekt waren, kon je echt proeven. De tomaten hadden veel meer smaak en de komkommer was veel minder waterig. Uitermate geschikt dus om te bakken en te serveren met een Portobello burger.

Aantal: 2 burgers (1 persoon)

Nodig:

  • ¬†2 hamburgerbroodjes
  • 2 Portobello paddestoelen
  • 5 Roma cherrytomaten
  • 1/2 avocado
  • 4-6 plakken komkommer
  • gemengde sla
  • 1 el limoensap
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • peper & zout
  • 1/2 tl¬†oregano
  • veganaise (vegan mayo)

Maken:
Halveer de tomaten. Bak de Portobello’s in een koekenpan, zonder olie. Portobello’s regelmatig keren. Prak ondertussen de avocado en breng op smaak met limoensap, paprikapoeder, peper en zout. Snijd de broodjes open. Besmeer een helft met avocado en de andere helft met veganaise. Voeg de komkommer toe aan de pan. Bak deze kort aan. Beleg vervolgens de broodjes met komkommer, tomaat en sla. Breng de Portobello’s ondertussen op smaak met oregano en bak ze nog 2 minuten. Leg de Portobello’s tussen de broodjes. Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: