Zoete couscoussalade

Zoete couscoussalade

Dat mijn kookboeken eindelijk uit de verhuisdozen zijn, wordt uitgebreid gevierd hier in huis. Ze hebben een prachtige plek gekregen in de “nieuwe” grutterskast. Het pronkstuk van de woonkamer, dat R. tweedehands voor een mooi prijsje op marktplaats vond. Sindsdien worden ze regelmatig even opengeslagen, om vervolgens uren de keuken in te duiken.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 1 kop couscous
  • 2 koppen kokend water
  • 300 gr. wortels
  • hand blanke rozijnen
  • 7, 5 gr. verse koriander
  • 1/4 kop rode grapefruitsap
  • 1 tl tahini
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • zwarte peper & cayenne peper (naar smaak)

Maken:
Meng in een schaal de rozijnen door de ongekookte couscous. Giet er twee koppen kokend water overheen en laat de couscous wellen. Rasp (of vermaal in keukenmachine) ondertussen de wortel. Snijd de koriander fijn. Meng de koriander en de wortel door de couscous. Maak een dressing van grapefruitsap, olijfolie, agavesiroop, tahini, gemalen komijn en peper. Roer dit door de couscoussalade. Serveer als bijgerecht of samen met een vegan burger als hoofdgerecht.

Tip:
Lekker met een glas ginger beer.

Gebaseerd op recept: “Harissa Carrot Salad” – Vegan Eats World, blz. 106-107

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: