Deep fried sweet veggie dumplings

deep fried sweet veggie dumplings

De eerste keer dat ik dumplings maakte, kookte ik de eerste paar netjes in water. De dumplings worden dan een beetje doorzichtig en het deeg krijgt een textuur die nog het meest lijkt op die van inktvisringen. Nou vind ik de originele dumplings best lekker, maar vriend R. loopt er absoluut niet warm voor. Alla minuut moesten we dus iets anders verzinnen en kwamen we met het briljante idee de rest dan maar gewoon te frituren. Sindsdien zijn de dumplings bij ons thuis standaard gefrituurd.

Aantal: ongeveer 25 stuks

Nodig:

  • 1 pak gyoza vellen (ik koop ze bij de toko van het merk Happy Belly)
  • 2 kleine zoete aardappelen (of 1 hele grote)
  • mini bloemkool
  • mini broccoli
  • 3 el geraspte kokos
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 el bruin mosterdzaad
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 el kokosolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • zonnebloemolie (om in te frituren)
  • kopje water
  • 3 el (soja) yoghurt
  • 1 el chilisaus
  • 1/2 el mango chutney
  • 1 tl knoflookpoeder

Maken:
Laat de gyoza vellen ontdooien. Eventueel kan je deze een dag van te voren in de koelkast leggen. Schil de aardappelen en snijd de roosjes van de bloemkool en de broccoli. Kook de groenten in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de groenten af en spoel goed na met koud water. Pureer de groenten in een keukenmachine. In een droge pan bak je 2 el geraspte kokos bruin. Strooi de kokos over het groentemengsel. Pof in de sesam- en kokosolie het mosterdzaad. Als het zaad gepoft is voeg je de kruiden (behalve knoflookpoeder) en verse knoflook toe. Even kort bakken en dan het groentemengsel erdoor roeren. Roer tot slot 1 el geraspte kokos erdoor. Haal de pan van het vuur. Leg een schepje van het groentemengsel op een gyoza vel. Bestrijk de helft van de rand met water en vouw de dumpling dicht. Verhit ondertussen een wok met ongeveer 1/4 fles zonnebloemolie. Laat de wok goed heet worden. Frituur de dumplings per 3 stuks en keer regelmatig om. Als ze lichtbruin zijn, zijn ze klaar. Maak een dipsaus van yoghurt, chilisaus, mango chutney en knoflookpoeder. 1 pakje gyoza vellen zorgt voor genoeg dumplings om als hoofdgerecht te eten met 2 personen. Serveren als bijgerecht, tapas of snack voor een grotere groep kan natuurlijk ook.

Gebaseerd op recepten “Sweet potato-stuffed paratha” – Vegan Eats World, blz 190-191 en “Spicy linzensoep met zoete aardappel, wortel en yoghurtchutney” – Sterkte, blz 6.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: