Indische zoete aardappel gratin

Zoete aardappel gratin

Deze Indische zoete aardappel gratin schotelde R. mij onlangs voor. Met zijn Indische roots is een recept met saté saus altijd lekker. Hij serveerde er gebakken vis met amandel bij. Gewaagde combinatie vond ik, maar super geslaagd.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 500 gr zoete aardappel
  • 3 el pindakaas
  • 1 el kecap
  • Scheutje kokoswater
  • Zoete puntpaprika 1/2
  • 100 Gr geconcentreerde kokoscreme
  • 1 tl sambal oelek
  • 25 gr seroendeng
  • 1 el kokosrasp

Maken:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de zoete aardappels en snijd deze vervolgens in dunne plakken. Snijd de paprika klein. Meng de kokoscreme met kokoswater tot het een zachte pasta is. Meng de pindakaas, sambal en kecap erdoor. Roer de aardappels met kokosrap, paprika en saté saus door elkaar. Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over een ingevette ovenschaal. Strooi de seroendeng erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de gratin in 45 minuten gaar. Vergeet niet na een half uur de folie ter verwijderen voor een mooi goudbruin resultaat.

Tips:

  • Voeg eventueel nog wat extra pinda’s of Katjang Pedis (nootjes) en Indische frietjes toe.
  • Ook lekker met een groene salade.

Gebaseerd op dit recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: