Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Niets Hollandser dan een goede stamppot. Maar de Nederlandse keuken staat niet echt bekend om zijn verfijnde smaak. Daarom maak ik graag de stamppot net even anders. Nog steeds stralend in zijn eenvoud, maar met een klein beetje meer smaak.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 2 grote zoete aardappels
  • 150 gr boerenkool
  • 2 pastinaken
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 1 el gedroogde tijm
  • scheutje havermelk
  • peper & zout

Maken:
Schil de aardappels en pastinaken. Snijd in blokjes en kook ze in ongeveer 10 – 15 minuten gaar. Giet het water af en stamp samen met een scheutje havermelk fijn. Meng de boerenkool, zongedroogde tomaten en tijm erdoor. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Serveer met een lekkere vegan burger.

Gebaseerd op dit recept

Advertenties

2 Reacties op “Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

  1. jolanda&jos

    Dat gaan we zeker een keer maken.
    lekker ouderwets Hollands met een modern tintje.
    Allen de vega burger is niet aan ons besteed dat zal toch wel ouderwetse rookworst worden
    Groetjes Jolanda en Jos

    • Ik moet zeggen dat de vegetarische rookworst van de AH niet veel verschilt van de echte. Maar als je een stukje vlees erbij wilt, kan ik je bij dit recept ook lamsworstjes of merquezworstjes aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: