Verloren Roos

Verloren Roos

Daar stond hij dan, met een roos in zijn hand, op een verlaten donker strand. Hij wiebelde wat heen en weer met zijn voeten in het zand. Vervolgens keek hij op zijn horloge en voelde nog even aan zijn binnenzak. “Gelukkig, het zit er nog”, dacht hij net niet hardop. Maanden was hij bezig geweest met voorbereiden. Hij had nagedacht over de perfecte locatie, de ring bedroeg precies volgens etiquette tweemaal zijn maandsalaris en de speech kende hij nu al ruim drie maanden tot in de puntjes inclusief handgebaren en overige handelingen uit zijn hoofd. Nu was HET moment eindelijk daar. Met cryptische omschrijvingen had hij via WhatsApp een soort speurtocht uitgezet, die elk ogenblik de liefde van zijn leven naar hem zou moeten voeren. Zenuwachtig keek hij nog een keer op zijn klok. Zijn voeten waren inmiddels bijna ingegraven. Voorzichtig klopte hij schoen voor schoen het zand eraf.

Plotsklaps dook ze op aan zijn horizon. Even verrast viel hij vervolgens opnieuw als een blok voor haar. Hij wist het zo duizend procent zeker. Zij was echt de allermooiste vrouw die hij ooit gezien had. Toen ze dichterbij kwam verdronk hij bijna in zijn emotie. Maar hij rukte zich snel los uit die golf en herpakte zich, zodat zij er niets van zou merken. Nog even en hij zou voor altijd haar rots in de branding zijn. Toen ze voor hem stond, ging hij door zijn knieën, terwijl hij ondertussen de roos subtiel naast hem in het zand stak. Maar nog voor hij haar diep in de ogen kon aankijken, bedankte ze al met een eenvoudig kil “Nee, ik wil niet”. Om zich vervolgens net zo plots weer om te draaien, als ze verschenen was. En hij, hij bleef achter met maar een enkele gedachte: “Kaarsen, ik had ook kaarsen moeten aansteken…”.

De volgende ochtend was er nauwelijks nog iets zichtbaar van de diepe tragiek die zich de avond tevoren had afgespeeld. Alleen de roos stond nog troosteloos verloren in het zand, als symbool voor de Roos die hij nog maar kort geleden verloren had.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: