Appelmoes

appelmoes

Niet zo lekker toch als zelfgemaakte appelmoes? Het heeft iets lekker kneuterigs en ouderwets. Zo’n gevoel van: “Vroeger, toen de gulden nog bestond”. Het is ook nog eens heel weinig werk om te maken. Altijd geslaagd in combinatie met kip & patat, ook goed bruikbaar in baksels of gewoon voor erbij.

Aantal: 1 kop

Nodig:

  • 3 kleine (zoete) appels
  • 1/2 el agavesiroop (eventueel)
  • water

Maken:
Was de appels en schil deze vervolgens. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Pak een kleine pan en giet hierin een laagje water. Kook de appels hierin langzaam op laag vuur gaar, met de deksel op de pan. Als de appels zacht zijn, dan kan de pan van het vuur. Stamp de appels fijn met een pureestamper en roer er daarna eventueel de agavesiroop doorheen.

Tip:
Ook erg lekker, heel traditioneel, met een snufje kaneel.

Bron afbeelding

Advertenties

2 Reacties op “Appelmoes

  1. Wij hebben altijd veel appels in de tuin en maken ook graag zelf appelmoes. Een pijpkaneel of een stukje citroenschil meekoken is ook heel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: