Ze shopt: Viva Pura (deel 2)

Niet alleen aan mij hebben ze bij Viva Pura gedacht. Ook voor hond Yhla zitten er producten in het onlangs ontvangen pakketje en een kortingscode voor mijn volgers. Heel attent!

Yhla Acana

Acana hondenvoer lamb & Okanagan apple
Onze Yhla is een echte prinses. Zo is ze vrij kieskeurig in wat ze wel en niet eet. Van vreemden neemt ze zelden iets aan op straat en de meeste voor haar nieuwe producten spuugt ze eerst drie keer weer uit voordat ze het eindelijk durft op te eten. Stiekem is ze dus de perfecte testhond. Tot mijn grote verbazing at ze de brokken zonder aarzeling op, terwijl ze echt nog nooit iets van Acana gegeten heeft. Vervolgens is ze nog minimaal drie keer, nadat de brokken op waren, teruggelopen naar haar bak om deze nog eens goed uit te likken. Misschien komt het omdat de brokken bereid zijn met verse en goede producten. Het ruikt ook iets sterker dan de brokken die ze normaal krijgt. Wat ook erg fijn is, is dat de brokken vrij klein zijn. Ongeveer de half zo groot als het voer dat ze normaal krijgt. Yhla kan best een beetje schrokken en slecht kauwen. Maar ze eet meestal wel brokje voor brokje. Doordat de brokjes kleiner zijn, hoeft ze ook minder te kauwen. Bovendien eet ze langzamer omdat ze in verhouding meer brokjes moet eten.

De brokken van Acana bevatten veel eiwitten, als ik het vergelijk met andere brokken die we Yhla gegeven hebben. Wat veel beter is voor vacht en spieren. Bij slechte brokken is het eiwit in verhouding erg laag en bij Yhla hebben we gemerkt dat ze dan veel meer haaruitval krijgt. Dit komt volgens de dierenarts omdat spieren bij stofwisseling voorrang krijgen op eiwit, terwijl huid en haar door de omvang juist veel nodig hebben. Wanneer het eiwitgehalte in een brok laag is, ontstaat er bij huid en haar al snel een tekort en kan er meer haaruitval optreden. Deze brokken zijn voor de gevoelige hond en bevatten daarom alleen een klein beetje haver en zijn verder graanvrij. Fijn, want ook Yhla reageert niet goed op teveel tarwe. Zelf zag ik dat er ook pompoen in het product zit, wat goed is voor de spijsvertering.

Tot slot is het product biologisch en dat betekent nogal wat. Een tijd geleden sprak ik namelijk in de dierenwinkel met een dierenarts in opleiding. Ik vroeg haar naar biologisch hondenvoer en waarom ze dat in die (grote) dierenzaak niet hadden. Daarop vertelde ze dat de brokken soms wel biologische voedingsstoffen bevatten, maar dat hondenbrokken alleen het predikaat biologisch krijgen als alles duurzaam is. Dit betekent dat dus ook het verpakkingsmateriaal duurzaam geproduceerd moet zijn.

Conclusie zowel Yhla als haar baasjes zijn meer dan tevreden over dit product. Je betaalt er iets meer voor, maar dan heb je wel top kwaliteit en een duurzaam product.

Viva Pura pakket

Biogance Proteine Plus hondenshampoo
Yhla heeft een speciale zelfreinigende vacht die niet gauw vies wordt. Van anderen horen we ook regelmatig dat ze niet zo erg naar hond ruikt. Wat dat betreft zou ze inderdaad best iets van een Noorse Lundehund in zich kunnen hebben. Ze mist alleen dat zesde teentje. In elk geval wassen we haar dus niet zo vaak. Maar soms moet het wel, als ze bijvoorbeeld door de eendenpoep heeft liggen rollen. Dan kan ze normaal nog zo schoon zijn, die lucht gaat er niet vanzelf uit. Bovendien is eens in de zoveel tijd een lekkere douche helemaal niet erg. Meestal kruipt een van ons samen met Yhla onder de douche. We hebben namelijk geen hond die er heel erg van geniet en het wordt nogal een waterbalet. Maar in onze nieuwe badkamer met tegelvloer in de douche is het voor haar gelukkig iets minder spannend. Stuk minder glibberen en glijden. Douche op een lauwwarm standje en wassen maar.

De shampoo is lichtroze van kleur en heeft een fris fruitige geur. Past dus prima bij ons prinsesje! Verder schuimt de shampoo goed en is het makkelijk te verdelen. Je hebt niet veel nodig om een groot oppervlakte te kunnen wassen. Wat ook erg fijn is, is dat de shampoo makkelijk uitwasbaar is. Je hoeft dus niet veel moeite te doen om de hond goed schoon te spoelen. De shampoo is hypoallergeen, PH-neutraal en vrij van parabenen. Omdat Yhla eigenlijk nauwelijks gewassen hoeft, door het zelfreinigende vermogen van haar vacht, vind ik het een fijn idee dat deze shampoo eigenschappen heeft die de natuurlijke huidbalans van de hond respecteert. Op de website lees ik dat de shampoo voor honden met een witte of lichte vacht is. Yhla’s witte pootjes en bontkraagje zijn na de wasbeurt inderdaad weer stralend wit (resultaat behaalt na een modderbad op het hondenspeelveld). De prijs-kwaliteitverhouding van het product is uitstekend. Met een 250 ml fles kun je volgens mij vrij lang doen, omdat je maar weinig shampoo nodig hebt per wasbeurt. Tot slot is de verpakking ook nog eens 100% recyclebaar.

Meer producten
Naast bovenstaande producten verkoopt Viva Pura ook hertengewei, een favoriet product van Yhla en haar baasjes. Omdat geweien gewoon afvallen, is dit een ultiem biologisch en duurzaam product. Gaat lang mee, zelfs bij de meest fanatieke kluiver. Verder is het caloriearm en bederft het niet.

Redelijk nieuw in hondenland, althans wij hadden er nog niet eerder over gehoord, is Anco Roots (ook te koop is bij Viva Pura). “Anco Roots zijn boomwortels uit een eco-duurzame bron. Ze gaan lang mee en fungeren als natuurlijke tandenborstel voor je hond. De wortels zitten vol met van nature aanwezige vitaminen en mineralen.” Dit product staat nog op de verlanglijst, aangezien Yhla ook graag buiten op stokken kluift en die stokken juist heel slecht zijn voor de tanden ivm het zand dat eraan zit.

Kortingscode
Speciaal voor mijn volgers heeft Viva Pura een leuke actie. Met de code TEKSTY5 krijg je 5% kassakorting op producten in de winkelwagen van webwinkel Viva Petstore (onderdeel van Viva Pura). De kortingscode is geldig tot 14 februari 2015. Dus ook voor je liefste harige Valentijn kun je bij hen terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: