Oats oats and more oats

Quaker Oats recepten

Op Instagram zag ik in januari allemaal foto’s voorbij komen van prachtige Quaker havermoutpakketten. Daar ging ik uiteraard enorm van lekkerbekken en dus trok ik de stoute schoenen aan. Ik vroeg Quaker of ze misschien een pakket wilden opsturen. Helaas waren alle pakketten al vergeven, maar ik hoefde niet te treuren. Quaker was zo vriendelijk mij twee verschillende soorten havermoutproducten te sturen, ingepakt als cadeautje en begeleid door een handgeschreven kaart. Ik voelde mij spontaan jarig! Stralend van blijdschap heb ik de dagen erna elke dag een recept gemaakt met Quaker Oats Express. Dat was niet alleen om te smullen, maar ook nog eens snel klaar. Bovendien is het verpakt in handige zakjes zodat je niet eerst je portie hoeft af te wegen en altijd de juiste hoeveelheid hebt. Quaker Oats Express naturel is vrij van suiker.

Quick apple and oats breakfast (1 persoon)

  • zakje Quaker Oats Express kaneel (of naturel en dan zelf een snufje kaneel toevoegen)
  • 1 groene appel
  • 1/2 el cranberries
  • 1/2 el moerbeibessen
  • 1/2 el gojibessen
  • 180 ml geitenmelk (Dit is een klein glas. Plantaardige melk kan ook.)

Kook de melk. Snijd ondertussen de gewassen en ontpitte appel in stukjes. Voeg de havermout bij de melk en kook mee. Voeg na 1 minuut de appel toe. Nog 1 minuut samen doorkoken. Haal de pan van het vuur en lepel de havermout in een bakje. Strooi de bessen erover.

Banana oat pancakes (1 persoon) – variant op Banana pancakes

  • zakje Quaker Oats Express naturel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kentjoer
  • 1/2 cm verse gember
  • peper & zout
  • olijfolie
  • rietsuikerstroop

Pel en prak vervolgens de rijpe banaan. Mix het ei erdoor en vervolgens de havermout. Schil en rasp de gember. Roer de gemberrasp samen met de kruiden door het beslag. Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak van 1 el beslag 1 pannenkoekje. In een middelgrote pan passen er ongeveer 3 tot 4. Schenk voor het opdienen stroop over de pannenkoeken.

Peanut butter cup oat breakfast (1 persoon)

  • zakje Quaker Oats Express naturel
  • 180 ml melk
  • 1 tl rauwe cacaopoeder
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl lijnzaad
  • 1/2 el kokosbloesemsuiker

Kook de melk. Roer er de havermout, suiker en cacaopoeder doorheen en laat het 2 minuten meekoken. Haal de pan van het vuur en lepel de havermout in een bakje. Schep de pindakaas erop en strooi het lijnzaad erover.

A Colourful Brekkie with oats (1 persoon)

Voeg bij dit recept de havermout toe aan de appels en stamp het geheel fijn. Volg verder het recept.

Sweet and sour oats (1 persoon)

  • zakje Quaker Oats Express naturel
  • 180 ml verse druivensap
  • 1 kiwi (hard en dus beetje zuur)
  • 1/2 el gojibessen
  • 1/2 el zonnebloempitten

Kook het druivensap. Roer de havermout erdoorheen en laat het 2 minuten meekoken. Schil de kiwi en snijd deze in stukjes. Haal de pan van het vuur en lepel de havermout in een bakje. Schep de kiwi erop en strooi de bessen en het lijnzaad erover.

Mediterrane havermout (1 persoon)

  • zakje Quaker Oats Express naturel
  • 180 ml water
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl basilicum
  • 4 plakjes brie
  • 1 tl groene pesto
  • 1 el zwarte olijven (plakjes)
  • 1 el zongedroogde tomaten (gesneden)
  • 1 tl lijnzaad
  • peper & zout

Kook het water met de tomatenpuree. Roer de havermout erdoorheen en laat het 2 minuten meekoken. Breng op smaak met kruiden en zout. Haal de pan van het vuur en lepel de havermout in een bakje. Leg de plakjes brie er meteen op, zodat ze een voorzichtig zullen smelten. Verdeel de pesto over de plakjes brie. Strooi de overige ingrediënten erover om het af te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: