Glutenvrije gnocchi

zoete-aardappelOp aanraden van R. aten we een keer (kant en klare) gnocchi. Ik vond het destijds wel lekker, maar vooral ook erg machtig. R. is er echter wel een fan van. Nu leek het mij een goed idee om daarom de aardappels te vervangen voor zoete aardappels. Deze vallen normaal gesproken ook minder zwaar op de maag. Omdat ik überhaupt nog nooit gnocchi had gemaakt, zocht ik een recept hiervoor online. Dit recept is ook nog eens zonder ei, daardoor valt het nog minder zwaar. De saus was echter geheel mijn eigen inbreng. Dankzij dit recept ben ik inmiddels ook gnocchi fan.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 2 zoete aardappels
  • 150 gr boekweitmeel
  • snufje zout
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl salie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • rode wijn
  • 2 Roma tomaten (gesneden)
  • 1/2 rode ui (gesneden)

Maken:
Schil de aardappels en kook ze gaar in water. Giet de aardappels af, laat het afkoelen en pureer ze. Fruit de ui en voeg vervolgens de tomatenpuree en tomaten toe. Bak dit kort mee. Voeg daarna rode wijn toe, tot er een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met de kruiden. Kook de saus tot de tomaat helemaal fijn is geworden. Blijf rode wijn toevoegen als de saus te dun wordt. Eventueel maak je de saus in de middag al, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Meng de aardappelpuree met het meel en snufje zout. Kneed er deeg van. Voeg eventueel extra meel toe als het nodig is. Maak een deegbal, die je vervolgens in 4 stukken verdeelt. Bestuif je werkblad met bloem en rol 1 deel deeg uit tot een dunne slang. Druk deze een beetje plat zodat de slang meer rechthoekig ipv rond is. Snijd de deegslang in kleine stukjes. Rol de stukjes deeg over je vork. Doe hetzelfde met de andere 3 delen deeg. Kook de gnocchi in kleine porties gaar. Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven in de pan.

Tip: strooi en wat edelgist overheen of voor de vegetarische variant geraspte pecorino.

Gebaseerd op dit recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: