Romige aspergesoep

witte asperges

Niets zo lekker als asperges. Alleen R. eet ze niet, dus maak ik ze zelden zelf. Tot ik erachter kwam dat hij ze wel eet als ze gepureerd zijn in de soep. Meestal is aspergesoep erg dun en niet zo vullend. Daarom bedacht ik deze stevige romige variant.

Aantal: 1 pan soep

Nodig:

  • 8 witte asperges (meer mag ook)
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 el kruidenbouillonpoeder
  • 1,5 L water
  • 1 pakje rijstroom
  • 1 tl franse mosterd
  • zwarte peper

Maken:
Schil de asperges. Snijd de kopjes eraf en bewaar deze. Snijd de rest van de asperges in stukken. Schil de knolselderij en snijd deze in stukken. Kook de groenten gaar in de bouillon. Laat de soep afkoelen en blender deze vervolgens fijn. Kook de aspergekopjes apart in water (10-20 minuten). Giet ze daarna af. Roer de rijstroom en mosterd door de soep en warm deze op. Voeg de aspergekopjes toe en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.

Tip:
Voeg aan de vegetarische variant een gekookt ei toe, die je in stukjes serveert bij de soep. Eet je vlees? Voeg dan zowel een gekookt ei in stukjes als ham in stukjes gesneden toe.

Bron afbeelding

Advertenties

3 Reacties op “Romige aspergesoep

  1. Lekker, wij zijn GEK op soep maar ik had er nog niet aan gedacht om hier asperges voor te gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: