Lasagna Rolls

Lasagna rolls

Lasagne, daar zijn we gek op. Van dat heerlijke comfort food vind ik het. Maar dat gedoe om het eerste stukje fatsoenlijk uit de ovenschaal te scheppen, kan me eerlijk gezegd gestolen worden. Via Pinterest kwam ik een recept tegen voor lasagna rolls. Eigenlijk net als lasagne, maar dan wel eenvoudig per stukje op te scheppen. Ideaal voor iedereen die niet van gehannes houdt.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 6 lasagnebladen
  • 175 gr vegetarisch gehakt
  • 1 rode paprika
  • 300 gr. geschrapte wortel
  • 1 kleine rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 250 gr. gezeefde tomaten (1/2 pakje)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el basilicum
  • 2 el oregano
  • 1 tl tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 gr. ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ei
  • 15 gr. peterselie (klein gesneden)
  • 4 el parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • olijfolie
  • zwarte peper & zout
  • 1/2 limoen (sap + rasp van schil)

Maken:
Kook de wortels in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet de wortels daarna af en laat ze afkoelen. Was en snijd de paprika in stukjes. Maal met de keukenmachine het gehakt, de paprika en de wortels fijn. Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg het gehaktmengsel toe. Meng er de basilicum, oregano, tijm, paprikapoeder en gezeefde tomaten door. Breng op smaak met zout en peper. Steek er twee laurierblaadjes in en laat op een laag vuur minimaal 15 minuten pruttelen. Snijd een halve mozzarella in kleine stukken. Meng dit samen met ricotta, 2 el parmezaanse kaas, 2/3 van de peterselie, limoen en het ei tot een dikke saus. Breng de kaassaus op smaak met zout en peper. Indien je gedroogde lasagnebladen hebt, kook je deze gaar. Stuk voor stuk, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken in de pan. Leg ze vervolgens op een snijplank of bakpapier. Verse bladen zijn makkelijker, dan kun je deze stap overslaan. Smeer eerst het kaasmengsel over de lasagnebladen uit. Vervolgens doe je met het gehaktmengsel precies hetzelfde. Daarna rol je de lasagnebladen één voor één op. Bestrijk met een beetje gehaktmengsel de bodem van de ovenschaal. Leg de opgerolde lasagnebladen erin. Schenk de rest van het gehaktmengsel erover. Verkruimel de rest van de mozzarella erover. Bestrooi met parmezaanse kaas en rest van de peterselie. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagna rolls in 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Tip:
Vind je het oprollen te lastig, dan maak je er gewoon een normale lasagne van. Je hebt dan waarschijnlijk iets meer bladen nodig.

Gebaseerd op dit recept.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: