Popeye cakejes

Popeye cakejes

Deze week is weer een drukke week, waardoor we weinig tijd hebben voor boodschappen. Omdat ik toch graag zelf lunch mee wilde nemen naar mijn werk, besloot ik te experimenteren met wat restjes. Met succes, want deze heerlijke Popeye cakejes zijn niet alleen erg lekker, maar vullen ook nog eens goed.

Aantal: 12 stuks

Nodig:

  • 50 gr. verse bladspinazie
  • 250 ml amandelmelk
  • 200 gr. boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 1/2 el appelciderazijn
  • 1/2 el olijfolie
  • 70 gr. feta
  • 3 el zongedroogde tomaten (in stukjes)
  • 50 gr. kruidenkaas
  • peper & zout

Maken:
Blender de spinazie met de melk tot een groene sap. Mix in een kom de melk met het meel, de azijn, de olijfolie en de eieren. Breng op smaak met peper en zout. Prak (of mix) de kruidenkaas door het beslag. Snijd de feta in kleine blokjes en roer deze samen met de tomaten door het beslag. Vet de muffinvorm(en) in met boter. Verdeel het beslag over de vormen. Bak in een voorverwarmde oven van 200 °C de cakejes in 20 minuten gaar. Haal ze na het bakken uit de vorm en laat de cakejes afkoelen op een rooster.

Advertenties

2 Reacties op “Popeye cakejes

  1. Leuk idee en naam voor dit recept! Een smakelijk glutenvrij recept lijkt me dit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: