Pistachesalade

pistachenootjes

Op vakantie doe je altijd duizend nieuwe ervaringen op en vaak zijn dat ook ervaringen op kookgebied. Altijd leuk om weer nieuwe producten te ontdekken. Daarom nemen mijn ouders meestal een culinaire souvenir voor mij mee terug van vakantie. Dit keer kreeg ik een potje pistachepesto uit Italië. Nu is pesto meestal met basilicum, maar de inhoud van het potje betrof eerder een pistachepasta, zeer fijngemalen pistachenoten met een beetje olie. Erg lekker op bijvoorbeeld een rijstwafel, maar ook zeer geschikt om te verwerken in een gerecht.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 2 el pistachepasta (zeer fijn gemalen pistachenootjes met een beetje olijfolie)
  • hand vol pistachenoten
  • 100 gr. feta
  • 300 gr. Lima bonen
  • 200 gr. groene aspergetips (of 250 gr. groene asperges)
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper

Maken:
Snijd de aspergetips doormidden. Bak ze in ongeveer 5 minuten gaar in een koekenpan of wok. Laat ze vervolgens afkoelen. Snijd de feta in kleine blokjes. Meng de groenten met de feta en roer er de olijfolie en pistachepasta door. Breng op smaak met peper en strooi de noten over de salade. Lekker als lunch of bij het diner.

Bron afbeelding

Advertenties

2 Reacties op “Pistachesalade

  1. Erica

    Leuk om te lezen dat je de pesto ook echt gebruikt. Het is een genot om voor jou iets te kiezen wat je nog niet kent 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: