Philly Cheesesteak

Philly Cheesesteak

Tijdens onze Amerikareis verbleven we 1,5 dag in Philadelphia. Een rauwe stad, met een handvol interessante bezienswaardigheden. Denk aan Liberty Bell, Rocky-trappen en Eastern State Penitentiary. Ik had het absoluut niet willen missen, maar zou niet snel nog een keer teruggaan. De stad heeft weinig gezelligs en armoede is overal aanwezig. Je kan echter niet in Philly zijn geweest zonder de welbekende Cheesesteak te hebben geprobeerd. Een enorm (zacht) stokbrood met bergen vlees! Na een late lunch hiermee, kregen we de komende uren weinig meer naar binnen. Maar goed ook, want we konden vanwege protesten geen kant op ’s avonds. Om thuis nog even na te genieten van onze trip en R. zijn recente promotie te vieren, maakte ik zelf Philly Cheesesteaks.

Aantal: 4-6 broodjes

Nodig:

  • 300 gr. ribeye
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 4-6 vloerkadetten (wit)
  • 50 gr. geraspte Zwitserse Gruyère (of 4-6 grote plakken Provolone)
  • ketchup
  • 3 el Worcestershire sauce
  • 1 flinke tl gerookte paprikapoeder
  • zwarte peper

Maken:
Vries 1 uur voordat je gaat koken de ribeye in. Zo kun je hem makkelijker snijden. Snijd alvast de paprika en ui in smalle repen/ringen. Haal na 1 uur de ribeye uit de vriezer. Snijd deze vervolgens met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Bak in een braadpan de ui minimaal 5 minuten en voeg dan de paprika toe. Bak het geheel samen nog een minuut of 3. Meng er vervolgens 1 el Worcestershire sauce en de paprikapoeder door. Bak het groentenmengsel vervolgens nog 2 minuten. Schep het groentenmengsel uit de pan in een bakje en zet het even apart. Bak de vloerkadetten 3 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C. Terwijl het brood in de oven zit, bak je in de eerder gebruikte pan de ribeye en voeg je 1 el ketchup en 2 el Worcestershire sauce toe. Goed blijven roeren en het vuur niet te hoog zetten. De ribeye moet wel helemaal gaar zijn, maar bij te lang bakken wordt het taai. Blijf dus bij de pan en let goed op. Omdat de ribeye zo dun gesneden is, kan het snel gaan. Als de ribeye bijna klaar is, mag de groenten terug in de pan. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zwarte peper. Laat vervolgens de kaas eroverheen smelten, maar roer deze er niet doorheen. Snijd de broodjes open en schep het vlees ertussen. Schenk er rijkelijk ketchup overheen. Gebruik 4 broodjes in plaats van 6 voor een extra goed gevulde variant.

Tip:

  • Gebruik bij lekker weer de BBQ of buiten grill om het vlees en de groenten te bereiden.
  • Voeg voor de pittige variant jalapeño pepers toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: