Blue cheese and fruit burger

Blue cheese and fruit burger

Onze Amerikaverslaving is nog lang niet voorbij en dus eten we tegenwoordig vaker burgers. Als we maar kunnen bouwen en stapelen met verschillende ingrediënten dan zijn wij blij. We missen alleen nog grote lekkere broodjes waar de hele lading enigszins normaal tussen past. Maar wie van burgers houdt, moet niet klagen maar gewoon lekker kliederen. Ook tijdens het eten! We maken ze met vlees, vis, vegetarisch of zelfs veganistisch.  Heb jij nog een lekker burgerrecept? Wij horen het graag!

Aantal: 4 burgers

Nodig:

  • 2 grote (Amerikaanse) hamburgers
  • 4 witte vloerkadetten
  • 1 Conference peer
  • 4 plakken blauwe kaas
  • 1 krop Romeinse sla (8 bladeren)
  • 8 plakken bacon
  • 4 el mayonaise
  • 12 rode druiven
  • 2 el honing
  • 1 el tijm
  • 2 el balsamico azijn

Maken:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de peer en snijd deze in plakken. Verwijder de kern met pitten (snijd vierkantjes/rondjes uit de plakken). Was de druiven en halveer ze. Verhit wat olie in de pan en bak hierin op een laag vuur het fruit met de honing, azijn en tijm. Bak in een andere pan de hamburgers gaar. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hierin de bacon krokant. Niet te vaak keren, maar let wel op dat de bacon niet verbrand. Als het hard en krokant is, is de bacon klaar.  Stop de broodjes ongeveer 3 minuten in de oven. Was ondertussen de sla en breek er daarna 8 bladeren vanaf. Besmeer de broodjes met mayonaise. Beleg de broodjes vervolgens met 2 blaadjes sla, 2 plakken bacon, 1/4 gebakken peer, 1/2 hamburger, 1 plak blauwe kaas en tot slot de druiven. Serveer 2 broodjes hamburger per persoon voor het diner of 1 per persoon en maak er (zoete aardappel) frietjes bij.

Tip:

  • Tegenwoordig zijn er blauwe kaas burger plakken te koop. Erg handig! Mocht je die niet kunnen vinden, snijd dan zelf plakjes van een stuk blauwe kaas. Voor 4 burgers heb je ongeveer 100 gr. nodig.
  • Ook lekker op deze burger zijn gekarameliseerde uien. Snijd een ui in ringen en bak deze in een pan met olie. De kunst is om ze niet teveel om te scheppen, zodat er een mooie bruine kleur ontstaat.
  • Voor echte Amerikaanse burgers gebruik je natuurlijk Hellmann’s mayonaise.
Advertenties

2 Reacties op “Blue cheese and fruit burger

  1. Karin

    Hi Yara, sinds wij geen brood meer eten, eten wij de burgers zonder broodje. Net zo lekker, of misschien wel lekkerder. Uit de hand eten wordt wat moeilijk, maar met mes en vork gaat het ook prima.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: