Tomaten-venkelsoep

Tomaten-venkelsoep

Terwijl de regen met bakken uit de lucht valt, ontstaat er langzaam een herfstgevoel. Ik heb eigenlijk een hekel aan de herfst. Maar op de een of andere manier zie ik er dit jaar niet zo tegenop. Dat je dan ’s ochtends de hond uitlaat en de witte rijp onder je voeten knispert. Het puntje van je neus koud en dan ineens een warme zonnestraal opvangen, terwijl de wereld langzaam opwarmt bij het wakker worden. Dat buiten de bladeren om je oren waaien en binnen een mok warme chocolademelk op je wacht. Het is nog net geen tijd voor snert, dus maak je een iets lichtere soep om je lekker aan op te warmen.

Aantal: 1 pan

Nodig:

  • 1 L water
  • blik tomatenblokjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 venkel
  • 4 el rodelinzen
  • 1 tl venkelzaad
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 tl groentebouillonpoeder
  •  2 el verse Italiaanse kruiden
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 el olijfolie

Maken:
Snijd de ui in stukken. Was de venkel en snijd deze in stukken. Pel de knoflook en snijd deze grof. Fruit de ui, venkel, knoflook en venkelzaad in de olijfolie. Voeg de overige ingrediënten toe en kook minimaal 30 minuten. Zeef de soep fijn met een passé-vite (of blender met staafmixer).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: