Tortillapotje

Tortillapotje

Na 1,5 jaar is de verbouwing nog steeds niet klaar. Maar R. klust stug door en ik ben echt super trots op en blij met zijn twee rechterhanden. Als we voor het vele werk iemand hadden moeten inhuren, leefden we nu op water en brood. Terwijl ik onderstaand recept kook, is de woonkamer een grote puinhoop. Maar inmiddels weet ik daaromheen te manoeuvreren. Tussendoor nog even een plank op zijn plek duwen, zodat R. het vast kan schroeven. Daarna met zijn tweetjes aan tafel genieten van de maaltijd. Echte liefde toch?!

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 150 gr bloemkool
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gr. zwarte bonen (blik)
  • 150 gr. geraspte kaas
  • 250 gr. gezeefde tomaten
  • 1 (roze) ui
  • 4 el hummus
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 el oregano
  • 1 el honing
  • 2 x scheut olijfolie
  • 1/2 el kokosolie
  • 4 kleine wraps
  • peper & zout
  • 7,5 gr. verse koriander
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen (sap)
  • 2 aardewerken ovenbakjes

Maken:
Schil de aardappel. Was de groente. Snijd de groente in stukjes. Meng de groente, behalve de ui, in een kom met 1 scheut olijfolie, paprikapoeder, korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groente over een bakplaat (met bakpapier) en bak in 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C. Fruit in een steelpan de ui (met de resterende olijfolie). Schenk de gezeefde tomaten erbij. Meng de honing, oregano en 1 tl komijnpoeder erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Spoel de zwarte bonen schoon. Vet de bakjes in met kokosolie. Schep 1/4 van de saus op de bodem van een bakje. Smeer een wrap in met 1 el hummus. Leg de wrap op de saus. Snijd de wrap eventueel bij wanneer deze te groot is. Schep hierop 1/4 van de groente en 1/4 van de bonen. Bedek met 1/4 van de kaas. Schep hierop weer 1/4 van de saus. Bedek dit weet met de wrap met hummus. Schep hierop 1/4 van de groente en 1/4 van de bonen. Bedek met 1/4 van de kaas. Garneer met een klein beetje verse koriander. Vul op dezelfde manier het andere bakje. Bak de tortillapotjes in 20-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 °C. Serveer met avocado die je op smaak hebt gebracht met verse koriander en limoensap.

Gebaseerd op dit recept

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: