Pasta met zalm en blauwe kaas

katmai-vissende-beer510x210

Na een lange periode van misselijkheid is het heerlijk om weer de keuken in te kunnen duiken. Kaas en koolhydraten zijn favoriet deze zwangerschap en vanuit deze inspiratie creëerde ik dit recept. Vis eten tijdens de zwangerschap is gezond en dit gerecht is dus zeer geschikt om eens in de zoveel tijd op tafel te zetten.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 2 wilde zalm filets
  • 200 gr bloemkoolroosjes
  • 125 gr blauwe kaas
  • 75 gr snijbiet
  • 250 gr Penne
  • 100-125 ml kookroom
  • 2 plakken harde geitenkaas
  • Snufje peper, basilicum en oregano

Maken:

Kook de bloemkoolroosjes. Giet deze af en stamp ze fijn. Kook vervolgens de pasta. Verwarm de bloemkoolpuree samen met de room en laat de blauwe kaas erin smelten. Snijd de zalm in blokjes en verwarm deze mee in de saus. Breng op smaak met de kruiden. Meng de snijbiet en de gekookte pasta erdoor. Schep de pasta in een ingevette ovenschaal. Beleg met de geitenkaas en zet de schaal 20-30 minuten in de oven op 200 °C. Dek eventueel de eerste tien minuten de schaal af met folie zodat de kaas niet te snel bruin wordt. Als de kaas bruin is, is de pasta klaar. Serveer met een frisse salade.


bron afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs
%d bloggers liken dit: