Griekse couscoussalade

schermafbeelding-2016-09-19-om-17-55-23

Als ik weinig puf heb om te koken of als het super warm is buiten, is een couscoussalade mijn oplossing. Snel klaar en altijd lekker. Ook goed bruikbaar als bijgerecht of lunch. Eigenlijk heb je geen recept nodig om een couscoussalade te maken. Je brengt de couscous op smaak met kruiden en vult hem met allerlei lekkers zoals: kaas, noten, gedroogd fruit, zaden, groenten en fruit. Mocht je zelf geen inspiratie hebben, probeer dan eens dit recept.

Aantal: 2 personen

Nodig:

  • 1,5 klein kommetje couscous (1/2 cup)
  • ongeveer 3 kleine kommetjes water (1 cup)
  • 100 gr. feta
  • 100 gr. Kalamata olijven
  • 2 el zongedroogde tomaten (in stukjes)
  • 250 gr. Cherry tomaten
  • 1 groene paprika
  • 75 gr. snijbiet (of verse bladspinazie)
  • sap van 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 el oregano
  • 1/2 el dille
  • peper
  • zout

Maken:
Kook het water. Meng in een kom de couscous met de olijfolie en de kruiden. Giet het kokende water erover. Dek de kom af en laat 10 minuten wellen. Was de tomaten en halveer deze. Was de paprika en snijd deze in stukjes. Snijd vervolgens de feta in blokjes. Pers de limoen uit en was de snijbiet. Roer de groente, kaas, olijven en het limoensap door de couscous.

Plaats een reactie

Vul je emailadres in om te volgen wat ze schrijft en ontvang een melding bij elke nieuwe post.

Follow Smart & Teksty on WordPress.com

Ze schrijft over

Ze schreef

Disclaimer

Ze twittert

Topblogs Topblogs